2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Vona Gábor nyílt levelet írt Polt Péternek

Hirdetés

Vona Gábor nyílt levelet írt Polt Péternek

Vona Gábor szerint aggasztó állítások hangoztak el Varga Judit részéről a Magyar Péter által nemrég nyilvánosságra hozott hangfelvételen. Azt írta, a volt igazságügyi miniszter kijelentései szerint a Schadl–Völner-ügy nyomozati szakaszának idején mind az Igazságügyi Minisztérium, mind a Miniszterelnöki Kabinetiroda részéről volt törekvés az ügyészség munkájának befolyásolására. Hozzátette, a hangfelvétel alapján nem derült ki, hogy ezen törekvések mennyire jártak sikerrel. 

Ezen aggodalmak tisztázását mindenképpen szükségesnek tartjuk! Az ügyészség független működésébe vetett bizalom érdekében úgy gondoljuk, a volt igazságügyi miniszter állításainak valóságtartalmát transzparens módon kell kivizsgálni!

– írta Vona Gábor, hozzátéve, hogy az ügyészség maga ismerte el, hogy az oda érkező személyekről pontos és szigorú nyilvántartás készül.

Hirdetés

Ezért arra kérik a Legfőbb Ügyészséget, „hozza nyilvánosságra, hogy az Igazságügyi Minisztérium és a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormánytisztviselői közül:

  • Kik léptek be a kérdéses időszakban az ügyészség területére?
  • Mikor léptek be az épületbe?
  • Milyen konkrét céllal és kinek a kezdeményezésére érkeztek az ügyészségre?
  • A látogatásuk során az ügyészség mely tisztviselőivel találkoztak?
  • A látogatás milyen eredménnyel zárult?”

Vona arra kérte Polt Péter legfőbb ügyészt – látva az ügyészség függetlenségébe vetett, eddig sem széles állampolgári bizalom végzetes megrendülését –, hogy öntsön tiszta vizet a pohárba.

Kormányzati nyomásra változtathatták meg az iratokat

A Második Reformkor elnöke bejegyzésében megjegyezte, hogy Magyarország Alaptörvénye alapján nyilvánvaló, hogy a végrehajtó hatalomnak, a kormány tagjainak semmilyen mértékben nincs joga, és nem szabadna, hogy lehetősége legyen az ügyészség munkájának a befolyásolására. Továbbá az ügyészségbe mint független vádhatóságba vetett bizalom megtartása érdekében ennek még a látszatát is el kell kerülni.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/04/03/vona-gabor-masodik-reformkor-polt-peter-legfobb-ugyesz-nyilt-level/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Befejezték a Balaton vízeresztését

Befejezte a Balaton vízeresztését a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szerdán a siófoki vízszintszabályozó zsilip zárásával – …