2023. június 1., csütörtökMa Tünde napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.01. Tünde Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Völner Pál a bíróság előtt: Mindig munkából kerestem meg a jövedelmemet

Hirdetés

Völner Pál a bíróság előtt: Mindig munkából kerestem meg a jövedelmemet

Kedd reggel kilenc órakor a másodrendű vádlott, Völner Pál korábbi igazságügyi államtitkár meghallgatásával folytatódott a Fővárosi Törvényszéken az elmúlt évek legnagyobb korrupciós ügyének, a Schadl–Völner-pernek a bírósági tárgyalása. Dr. Tóth Erzsébet tanácsvezető bíró ma sem felejtette el figyelmeztetni a sajtót: nem engedélyezi, hogy a tárgyalóteremből percről percre tudósításokat küldjenek az online hírportálok, ahogy a livestream közvetítést is megtiltotta.

Libákat, teheneket legeltetett otthon

Völner Pál, aki az eddigi két tárgyalási napon (május 16-án és 18-án) nem jelent meg a bíróságon, a februári előkészítő ülésekhez hasonlóan ezúttal is elegánsan, fehér ingben és sötét öltönyben jelent meg. A múlt héten egyébként a bírónő is sérelmezte, hogy az egykori államtitkár nem jelent meg a tárgyaláson, holott kellett volna. Völner most is hozzájárult ahhoz, hogy a sajtó kép- és hangfelvételt készíthessen róla.

Völner Pál a bíróság előtt 2023. május 23-án

Völner Pál a bíróság előtt 2023. május 23-án

Hirdetés

Fotó: Papajcsik Péter / Index

Schadl Györgyöt, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar április végén lemondott elnökét kéz- és lábbilincsben, vezetőszáron kísérték a tárgyalóterembe. 

A bírónő arról tájékoztatta az ügy elsőrendű vádlottját, hogy az iratbetekintést kérvényeznie kell. A büntetés-végrehajtástól kért formanyomtatványt kell kitöltenie, majd utána a bíróság engedélyezi az ügy iratainak tanulmányozását.

Völner Pál a bírónő kérdésére megerősítette, hogy vallomást kíván tenni. Ügyvédje, Papp Gábor ehhez hozzátette, hogy vallomásában a személyi körülményeiről és személyes adatairól nem szeretne beszélni.

A volt igazságügyi államtitkár vallomását azzal kezdte: továbbra is fenntartja, hogy nem követett el bűncselekményt. Nem tett semmilyen jogellenes tevékenységet, nem fogadott el készpénzt.

Egész életemben tisztességesen dolgoztam, feddhetetlenül végeztem a munkámat.

Gyerekkorom óta dolgoztam, libákat és teheneket legeltettem otthon. Mindig munkából kerestem meg a jövedelmemet

– állította a volt igazságügyi államtitkár, aki egyetemi évei alatt építkezéseken dolgozott, hogy eltarthassa édesanyját. Azt is hangsúlyozta, hogy életvitelével, felfogásával ellentétesek a vádiratban megfogalmazott állítások.

Schadlt kivéve egy vádlottat sem ismert

Völner vallomásában arról is beszélt, hogyan indította pályafutását, hogyan kereste a rendszerváltozás környékén a kenyerét. Mint mondta, városi képviselő volt, majd 2006-tól a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke. Szerinte a nyomozati anyagok több valótlan információt közöltek vele kapcsolatosan. Így többek között leszögezte, hogy Schadl Györgyöt kivéve egyik vádlottat sem ismerte.

Schadl György kommandósok gyűrűjében 2023. május 23-án

Schadl György kommandósok gyűrűjében 2023. május 23-án

Fotó: Papajcsik Péter / Index

Ezt követően kitért a Magyar Bírósági Végrehajtói Karra. Elmondása szerint a kar ügyeit, a végrehajtók kinevezését 2019-ig Molnár Zoltán miniszteri biztos látta el. Ezt követően vette át a miniszteri biztosi feladatokat.

Egyetlen olyan esetre sem emlékszem, hogy miniszteri biztosként a felterjesztéseket megváltoztattam volna. Megbeszéléseim jogkörömnek megfelelően zajlottak

– hangoztatta. 2018-ban Schadl György lett a kar vezetője, hogy – fogalmazott Völner – megújítsa a szervezet addigi zavaros működését. Az előfordult, hogy hivatalában fogadta a kar nemzetközi vendégét, de – hangsúlyozta – Schadl Györgytől semmilyen jogtalan előnyt nem kért és nem is kapott.

A volt államtitkár szeretné, ha ügyében több tanút is meghallgatna a bíróság.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/05/23/schadl-gyorgy-volner-pal-korrupcio-birosagi-targyalas-fovarosi-torvenyszek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kigyulladt egy lakás Budapesten

Az oldal azt írja, hogy a tűz a Fehérvári úton van. Azt is írják, hogy egy negyedik …