2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Vitézy Dávid: Lázár János vigye a maxi-Dubajt Debrecenbe

Hirdetés

Vitézy Dávid: Lázár János vigye a maxi-Dubajt Debrecenbe

Adjon neked gyereknapra ajándékot Lázár János címmel rendezett sajtótájékoztatót Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt a Városligetben, az egykori Közlekedési Múzeum épülete mellett. A sajtótájékoztató témája az volt, hogy Vitézy Dávid szerint miért kéne Budapesten maradnia a Közlekedési Múzeumnak.

A főpolgármester-jelölt azt javasolta Lázár Jánosnak, az Építési és Közlekedési Minisztérium tárcavezetőjének, hogy a múzeum költözésére betervezett 150 milliárd forintot a költözés helyett a múzeum felépítésére szánják az Északi Járműjavítóban. A terv elkészítésében korábban még Vitézy is részt vett.

Van egy ajánlatom Lázár Jánosnak. Vigye a maxi-Dubajt Debrecenbe, és hagyja a Közlekedési Múzeumot Budapesten!

Hirdetés

– fogalmazott Vitézy, aki ezután a Közlekedési Múzeum maradása mellett összesen öt érvet sorolt fel.

Először is úgy gondolja, Budapest jóval nagyobb piacot jelent, mint Debrecen, már csak a lakossága és a turisták miatt is. Emellett Vitézy szerint az Északi Járműjavító amiatt is jobb helyszín, mert oda az 1-es villamos közvetlenül elvisz, míg állítása szerint Debrecenben „egy külvárosi autópálya-csomópont mellé, a szántóföldre” terveznék az új múzeumot.

Emellett szerinte Budapest elhelyezkedése is szerencsésebb, hiszen az az ország közlekedési hálózatának a centruma,

míg Debrecenbe például az ország nyugati és déli részeiről lehetetlen lenne egy egynapos kiránduláson beiktatni a múzeum meglátogatását, amit Vitézy „az egész országot kiszolgáló intézménynek” nevezett.

Harmadik érvként azt hozta fel, a múzeum dolgozói is Budapesten szeretnének dolgozni, és a múzeum […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/onkormanyzati_valasztas/2024/05/26/budapest-vitezy-david-lazar-janos-maxi-dubaj-debrecen-kozlekedesi-muzeum-sajtotajekoztato/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyre több az egyedülálló apa Magyarországon

Jelentősen emelkedett az egyedülálló apák száma itthon, egy felmérés szerint már 64 ezer férfi neveli …