2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Várhatóan Sulyok Tamás is felszólal a sorsáról döntő, rendkívüli parlamenti ülésen

Hirdetés

Várhatóan Sulyok Tamás is felszólal a sorsáról döntő, rendkívüli parlamenti ülésen

Sulyok Tamás köztársasági elnök is felszólal a szokatlan időpontban, május 31-én pénteken este nyolc órakor kezdődő rendkívüli parlamenti ülésen, amelyet az ellenzéki politikusok kezdeményezésére hívtak össze.

Mint arról beszámoltunk, Tordai Bence, a Párbeszéd – Zöldek frakcióvezetője adta be az indítványt az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívására, ahol várhatóan a külügy elleni orosz hekkertámadás és a Sulyok Tamás államfő elleni megfosztási eljárás lesz napirenden.

Az Országgyűlés Sajtóirodája csütörtökön közölte a pénteki ülés napirendjét, amely szerint a köztársasági elnök tisztségétől való megfosztására irányuló kezdeményezésről az Igazságügyi Bizottság tagjai mellett Sulyok Tamás köztársasági elnök is felszólal öt percben.

Hirdetés

Az Országgyűlés a határozati javaslatról vita nélkül határoz, a megfosztási eljárás megindításához az országgyűlési képviselők kétharmadának szavazata szükséges. A szavazás titkos lesz.

Az orosz hekkertámadások miatt pedig Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter távozását követeli a Demokratikus Koalíció, továbbá a Momentum a miniszter nemzetbiztonsági átvilágítását kéri. Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője az EU külügyi és biztonsági főképviselőjéhez fordult a hekkertámadások miatt.

Ezért kezdeményezték a megfosztási eljárást Sulyok Tamás ellen

Ahogyan arról az index is tájékoztatott, Dobrev Klára egy előző heti sajtótájékoztatóján <a href="https://dex.hu/x.php?id=index_belfold_cikklink&url=https%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2024%2F05%2F22%2Fdobrev-klara-demokratikus-koalicio-sulyok-tamas-koztarsasagi-elnok-termofold%2F" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/05/30/sulyok-tamas-rendkivuli-ules-parlament-orszaggyules-dobrev-klara-koztarsasagi-elnok-szijjarto-peter-oroszorszag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Karácsony Gergely demonstrációt szervezett az NVI elé

Cikkünk frissül… 18.07: Kollégánk arról számolt be, hogy az épület előtt rengeteg ember van, mintegy 2-300 …