2024. február 24., szombatMa Alfréd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2024.02.24. Alfréd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Varga Mihály: Korai az euróövezeti csatlakozásról beszélni

Hirdetés

Varga Mihály: Korai az euróövezeti csatlakozásról beszélni

A tárcavezető szombaton, a Tihanyban rendezett Tranzit fesztiválon a Kéteurós dal – a nemzeti valuta feladásának következményei című beszélgetésen hozzátette: most az van napirenden, hogy két válság után “hogyan tudjuk a gazdaság egyensúlyi pozícióját a leggyorsabban megteremteni”.

A fiskális politikának a hiányt, az adósságot csökkentenie kell”

– jegyezte meg a pénzügyminiszter.

Azt mondta, ha van a monetáris politikában mozgástér, akkor lehetséges, hogy egy ország a gazdaságpolitikai hátrányokat ledolgozza.

Hirdetés

A magyar gazdaságpolitikának a saját problémáira kell koncentrálnia, nem azért kell euró, hogy stabilabb legyen egy ország, hanem azért kell stabilizálni, hogy az euró kérdésével érdemben foglalkozhassunk – fogalmazott Varga Mihály.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20230826-varga-mihaly-tranzit.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Három év börtönt kapott a honvédségtől eltávolított szexuális ragadozó

Dobó Dénes közleménye szerint a katonai tanács a vádlottat kétrendbeli szexuális kényszerítés bűntettének kísérletében mondta …