2024. április 22., hétfőMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2024.04.22. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Új fonódó villamos jöhet Budapesten, Karácsony Gergely is megszólalt

Hirdetés

Új fonódó villamos jöhet Budapesten, Karácsony Gergely is megszólalt

A 444 számolt be róla, hogy a BKK keddi sajtótájékoztatóján bejelentették egy újabb fonódó villamosvonal kialakítását Budapesten. Ennek érdekében visszaépítik a vágányokat a Váci úton és a Bajcsy-Zsilinszky úton, összekötve a most a Lehel térig közlekedő észak-pesti 12-es és 14-es, valamint a Deák térig közlekedő dél-budai 47-49-es villamosokat. 

A BKK szerint ezzel az észak-pesti térségből 3-6 perccel hamarabb lehet majd eljutni Nyugati térhez, és napi kétezer autóval kevesebb lesz a városban.

Karácsony Gergely a bejelentés után nem sokkal megjelent Facebook-bejegyzésében leírta, bízik benne hogy a fejlesztés hatására több ezer autóval közlekedő ember tud a közösségi közlekedésre váltani.

Hirdetés

„A kisebb károsanyag-kibocsátásnak köszönhetően évente akár 100 tonnával kevesebb szén-dioxid kerülhet a levegőbe Budapesten. A cél, amiért minden nap dolgozunk egy élhető Budapest, amely nincs gyors, vonzó és utasbarát közösségi közlekedés nélkül” – olvasható a főpolgármester posztjában, melyben azt is hozzátette, hogy a beruházás előkészítése és tervezése uniós támogatásból valósulhat meg.

<iframe […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/03/19/bkk-fonodo-villamoskaracsony-gergely-budapest/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Kúria új szerepet kapott az idei választáson

A Kúria elnöke, Varga Zs. András az InfoRádióban elmondta, hogy a korábbi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati …