2024. május 25., szombatMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
2024.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Tíz kiló vörös nyakkendő és texasi kalap – így kampányol a belvárosban Schmuck Andor

Hirdetés

Tíz kiló vörös nyakkendő és texasi kalap – így kampányol a belvárosban Schmuck Andor

„Ha már eljöttetek, várjatok meg, át kell mennem még az önkormányzat épületébe, gyorsan leadom az összegyűjtött ajánlásaimat, aztán beszélgethetünk” – adja meg az alaphangot a tétlenséggel nemigen vádolható Schmuck Andor, aki ezúttal a Miénk a Belváros Egyesület jelöltjeként indul Belváros-Lipótváros polgármesteri tisztségéért. A zebra előtt megálló Skodából kiintegetnek, a vezetőt 5 másodperc alatt igazítja el a politikus, hová vigye a további összegyűjtött ajánlóíveket.

A Tisztelet Társasága Sas utcai főhadiszállásán szépkorú hölgyek nyitnak ajtót, a kedélyesen rendetlen közegben pillantásunk megakad a plakátokról már jól ismert fehér kalapon. 

Vodicskáné ajándéka volt, akinek megígértem, hogy hordani fogom. Ő pedig majd mindennap meg is nézi, hogy az aznapi posztomban látható-e, így már több mint fél éve hordom. Azért hozta, hogy ne legyek szomorú, amiért elváltam. Azért remélem, előbb vagy utóbb történik majd valami visszavonhatatlan ezzel a fejfedővel.

Hirdetés

Az amerikai fazonra utalva hozzáteszi, hogy miután Vecsésen találtak olajat, lehet, hogy ez lesz az új népviselet. Addig is arra használja, hogy adott esetben a tisztelet jeleként megemelje.

Schmuck már 2019-ben is indult a belvárosi polgármesterségért, a valasztas.hu hivatalos oldalán egy 4 éves kori fotóval azonosítva magát. Az akkori lazaság nem termett babérokat, Szentgyörgyvölgyi Péter lett a befutó.

Schmuck Andor

Schmuck Andor

Fotó: Szollár Zsófi / Index

Az V. kerületi önkormányzat 50 milliárdos költségvetéssel rendelkezik, ebből nagyságrendileg 10 milliárd folyik be teraszengedélyekből, ingatlanhasznosításból, közterület-használati engedélyekből. Erre építette „A fele jár Önnek” névre keresztelt választási üzenetét. Az adott társasháznál folyó kereskedelmi tevékenységből bejövő pénz felét visszaadná a társasházaknak, amelyek arra költhetnék, amire szükségét érzik. A koncepciót a pártoknak is beajánlotta, de mivel nem mutattak nyitottságot, képviseletére saját civil szervezetet hozott létre Miénk a Belváros Egyesület néven. 

A polgármesterjelölt mellett nyolc képviselő-aspiránst indítanak a kerületben, és kompenzációs listát is állítanak, mivel azt vallják, hogy ha nem ülsz ott az asztalnál, nem hallgatnak rád.

A Fővárosi Önkormányzattól államosítással elvett, majd az V. kerületnek átadott közterületekről (ilyen pl. a Kossuth Lajos utca, de a Vörösmarty tér is) azt mondja, bár az ügyet lehetett volna konszenzusos alapon is rendezni, az biztos, hogy amióta a kerület a fenntartója, sokkal tisztábbak és rendezettebbek ezek a helyek, mint voltak korábban. A tulajdonosváltás nyomán egyébként a kormányközeli nagyvállalkozó Ádvent Bazilika Kft.-je 90 százalékos kedvezménnyel kapott a jelenlegi fideszes városvezetéstől közterület-használati engedélyt, és szervezhette meg az ádventi vásárt a Vörösmarty téren. Bár programjának egyik sarokkövét érinti, Schmuck Andor nem akart a kedvezmények esetleges eltörléséről részletekbe bocsátkozni, mivel – mint mondta – nem ismeri a részleteket.

Bejutunk, megnézzük, kielemezzük

– ígérte a hivatkozott szerződéssel kapcsolatban, mert lehet, hogy vannak olyan részletei, amelyek kedvezőek lehetnek a kerület egészére nézve. 

Az előválasztásra csak pártok képviselőit hívták (ezen Kovács Alexszel szemben Juhász Péter nyert), ezért akart egyfajta görbe tükröt tartani azzal, hogy saját civil szervezetén belül tartott alternatív előválasztást, amelyen kiemelkedő győzelmet aratott. Juhásznak oda is szúrt egyet, amikor úgy fogalmazott:

Mennyire lehet komolyan venni az előválasztás győztesét, aki már egyszer kapott a választóktól bizalmat, de lemondott a helyi képviselőségről, mert fontosabb volt neki a pártja? Most meg, hogy nincs pártja, keresett magának többet is.

A választók hülyének nézése volt szerinte a pártlogók elhagyásával, először a Tiéd a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/onkormanyzati_valasztas/2024/05/02/belvaros-lipotvaros-valasztas-schmuck-andor-polgarmester/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megvan az év fagylaltja

A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben is megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő év fagylaltja versenyt – …