2024. március 2., szombatMa Lujza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 364,00 Ft | CHF: 411,00 Ft
2024.03.02. Lujza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 364,00 Ft | CHF: 411,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Schmidt Mária: Egyesek különbséget tesznek hóhér és hóhér között

Hirdetés

Schmidt Mária: Egyesek különbséget tesznek hóhér és hóhér között

Rétvári Bence a megemlékezés megnyitóján arról beszélt,

nincs nagy különbség a nácizmus és a kommunizmus között, hiszen mindkettő a kereszténységet és a polgári demokráciát tagadta, ezért indokolt a közös emléknap a két diktatúra áldozatainak.

A két rendszerben közös a vagyonelkobzás, az ellehetetlenítés, a politikai perek, a munkatáborok és a vallásellenesség is – tette hozzá az államtitkár. Kiemelte, a cél, hogy végre ne legyen különbség áldozat és áldozat között annak alapján, milyen ideológia miatt vették el valakinek a vagyonát vagy a jövőjét, és hogy ezeket az ideológiákat sem átmenteni, sem újracsomagolni, sem visszahozni ne lehessen sehol a világon.

A két ideológiához azonban a mai napig kettős mérce kapcsolódik, Európa nyugati felén ugyanis még mindig nem teljesen értik, mire is emlékezünk augusztus 23-án – jegyezte meg az államtitkár. Szerinte ezt bizonyítja, az Európai Bizottság az emléknaphoz kapcsolódó közleményében az orosz-ukrán háború folytatására biztat, márpedig az áldozatok emléknapján „arról beszélni, hogy minél több áldozata legyen egy háborúnak, azt mutatja, hogy nem értették meg, miről szól ez a nap”. További példaként említette Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnökének korábbi beszédét, amelyben az ellenzéki politikus azzal érvelt, 

Hirdetés

nem lehet egyenlőséget tenni a fasizmus és a kommunizmus közé, valamint, hogy a vörös csillag szociáldemokrata eredetű jelkép, amelynek betiltása oktalan.

Rétvári Bence azt is mondta, pár évvel ezelőtt azt hittük, soha nem lesz már járvány, aztán jött a koronavírus. Azt is gondoltuk, Európában már nem lesz háború, most pedig a szomszédunkban folyik egy háború. Ennek alapján ahhoz, hogy az olyan szélsőséges ideológiák mint a kommunizmus és a nácizmus, vagy ezek újracsomagolt változatai már soha többé nem térhessenek vissza, fontos kiállni a keresztény és nemzeti értékek mellett – hangsúlyozta az államtitkár.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/08/23/terror-hazaa-emleknap-retvari-bence-schmidt-maria-gyurcsany-ferenc/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Három év börtönt kapott a honvédségtől eltávolított szexuális ragadozó

Dobó Dénes közleménye szerint a katonai tanács a vádlottat kétrendbeli szexuális kényszerítés bűntettének kísérletében mondta …