2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Egy több mint húsz éve eltűnt férfi holtteste olvadt ki egy osztrák gleccserből

Egy több mint húsz éve eltűnt férfi holtteste olvadt ki egy osztrák gleccserből

Az osztrák túravezető a Dél-Tirolban található Schlatenkees-gleccseren talált rá a holttestre, nagyjából 2900 méteres magasságban. Miután értesítette a rendőrséget, a hatóságok helikopterrel lehozták a hegyről a maradványokat. A nyomozók gyorsan azonosították a túrázót, ugyanis nem messze tőle találtak egy hátizsákot, amelyben egy bankkártya és egy jogosítvány is volt.

Az iratok szerint a férfi 37 éves volt amikor 2001-ben balesetet szenvedett az osztrák Alpokban. A teljes bizonyosság érdekében DNS vizsgálatot is végeznek. Az azonosítás akkor elfogadható, ha az iratokban szereplő férfi rokonainak mintáit összehasonlítják holtestből vett DNS-sel, ez pár hetet is igénybe vehet.

Az utóbbi időben ez a második eset, hogy a gleccserek olvadása miatt évtizedek óta halott ember kerül elő a jégtakaró alól.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/08/23/gleccser-olvadas-ausztria-del-tirol-ltunt-ferfi-holttest/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Brutálisan meggyilkolták egy technológiai cég fiatal vezérigazgatónőjét

Vérbe fagyva találták rá hétfőn egy baltimore-i lakásban a 27 éves Pava LaPere holttestére. Az …