2024. május 19., vasárnapMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / S. Mária akkor is folytatta a csalássorozatot, amikor több társát már letartóztatták

Hirdetés

S. Mária akkor is folytatta a csalássorozatot, amikor több társát már letartóztatták

A Metropol hétfőn számolt be arról, hogy információik szerint Magyar Péter gazdasági vezetője és titkárságvezetője, S. Mária négy évet ült fegyházban piramisjátékért, és csak nemrég szabadult ki onnan. A Tisza Párt alelnöke egy Facebook-posztban reagált a lap állításaira. Azt írta, hogy az újság „a magánélet legmélyebb részeit sem tisztelő, aljas lejárató cikket jelentetett meg a barátnőm édesanyjáról, aki egyébként semmilyen pozícióval nem rendelkezik a Tisza Pártban, és, ellentétben a fideszes oligarchákkal és politikusbűnözőkkel, tisztességes munkából tartja el a családját”. Hozzátette: „a hölgy, akit az aljas propagandisták meghurcolnak, nem közszereplő. Annyit tudok elmondani róla, hogy büszke édesanya, akinek van 3 gyermeke, akik közül az egyik világbajnok vízilabdázó, aki épp most készül a párizsi olimpiára”.

Másodfokon enyhítettek a büntetésen

Nos, S. Máriát a Fővárosi Ítélőtábla 2018. június 6-án hozott jogerős ítélete szerint társtettesként folytatólagosan elkövetett csalás bűntette, valamint magánokirat-hamisítás vétsége miatt három év börtönre ítélték. Vagyis az ítélőtábla enyhített a Fővárosi Törvényszék 2017. június 26-án kihirdetett ítéletén, amely a XXI. rendű vádlottat öt rendbeli csalás bűntette és egy rendbeli magánokirat-hamisítás vétsége miatt – mint bűnszervezetben elkövetőt – halmazati büntetésül 4 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A másodfokú bíróság tehát S. Mária esetében jelentősen enyhített az elsőfokú ítéleten:

  • csökkentette a szabadságvesztés-büntetés mértékét,
  • enyhítette a végrehajtási fokozatát,
  • mellőzte a bűnszervezetben elkövetés megállapítását,
  • valamint rendelkezett a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontjáról is.

Hirdetés

Visszaéltek Pintér Sándor nevével

2012. november 20-án robbant ki a többmilliárdos csalási ügy, amelynek kitervelője a celebvilágban is jól ismert nagykátai ikrek egyike, F. A. volt. A nyomozás akkori adatai szerint a gyanúsítottak egymillió forinttól tízmilliókig terjedő összegeket vettek át, és

elhitették a sértettekkel, hogy befektetésük után ötvenmillió forint felett 30, alatta 20 százalékos kamatot kapnak majd havonta.

A gyanúsítottak visszaéltek Pintér Sándor nevével is, ugyanis többször jó kapcsolatukként hivatkoztak a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/05/14/magyar-peter-tisza-part-piramisjatek-csalas-fovarosi-torvenyszek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Berobbant az eperszezon, bőséges gyümölcstermés várható idén Magyarországon

Ebben az évben jó eperszezonra számítanak a szakemberek, az RTL arról számolt be, hogy berobbant …