2023. június 1., csütörtökMa Tünde napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.06.01. Tünde Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Orbán Viktor: Nekünk egy jól menő, sikeres Ukrajna lenne az érdekünk

Hirdetés

Orbán Viktor: Nekünk egy jól menő, sikeres Ukrajna lenne az érdekünk

Cikkünk frissül…

Már a kirobbanásakor is az volt a magyar álláspont, hogy ennek a háborúnak aligha lesznek nyertesei – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádióban péntek reggel, ahol április 14-én adott interjút legutóbb.

A kormányfő a háborúval kapcsolatban elmondta: Oroszország beleütközik egy falba, a NATO  pedig fegyverrel és pénzzel látja el Ukrajnát, az pedig a Nyugaton múlik, mennyit hajlandó költeni erre.

Hozzátette: a másik oldalon ott van Oroszország, ami sokkal nagyobb, mint Ukrajna, sokkal több katonája van, továbbá erősebb, hagyományosabb fegyverzete, valamint a világ legnagyobb atomfegyverzenálja.

Hirdetés

Én nem tudom elképzelni, hogy egy atomhatalmat le lehessen győzni

– fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve: aki elhiszi, hogy az oroszok tétlenül fogják nézni, hogy az ukránok drónokkal támadják a Vörös teret, az nem nőtt még ki a gyerekkorból.

Orbán Viktor úgy látja: ennek a háborúnak nem lesznek nyertesei. Egyetlen lehetőségünk maradt: örüljünk, hogy itt béke van, és elég erősek vagyunk hogy nem préselnek minket bele a háborúba – tette hozzá.

Amerika hiába akar minket belepréselni ebbe a háborúba, nem fogunk belemenni

– jelentette ki a miniszterelnök, azt is leszögezve: Magyarország mindent megtesz azért, hogy tűzszünet és béketárgyalás legyen.

Orbán Viktor azt is megjegyezte, hogy mindenki arra vár, hogy erősödni fog a konfliktus, mert sokan ukrán akcióról beszélnek. 

egy háború kitörésének mindig van egy oka. Az oroszok szerint azért, mert Ukrajna csatlakozni akar a NATO-hoz, míg az ukránok szerint az oroszok el akarták venni a területeiket.

Valakik már óriási profithoz jutottak a háború miatt, mert rengeteg üzleti érdek csatlakozik ide. Vannak spekulánsok, mint Soros György is, akik arról álmodoznak, hogy beteszik a lábukat Ukrajnába

– fejtette ki a miniszterelnök.

A pápa tudja, mi az európai hangulat

A pápalátogatással kapcsolatban Orbán Viktor elmondta: a Szentatya valami olyat hozott magával Budapestre három napos ittléte alatt, amivel minden rossz egy kicsit eltűnt, és ehhez szerinte nem kell hívőnek lenni.

A kormányfő azon véleményének is hangot adott, hogy bár nagyon sokan akarnak békét Ukrajnában, az amerikai befolyás viszont egyszerűen nem hagy teret a béke hangjának.

Nyugat-Európában sem fogadják örömmel a háborús híreket. Az európai emberek nem állnak ott a háborús propaganda mögött, és az egész fősodratú liberális média összehangoltan, koncertszerűen háborúpárti. A pápa pontosan tudja, hogy nem ez az európai hangulat

– fogalmazott Orbán Viktor, aki ennél a résznél is megismételte: Magyarország nyíltan kiáll a béke mellett.

A miniszterelnök kifejtette, nagyon hisz abban, hogy ha túl leszünk az ukrán ellentámadáson, akkor letisztul a helyzet, és nyilvánvalóvá válik, milyen lehetőségek maradtak ebben a háborúban.

A békében leginkább Magyarország az érdekelt, mert Ukrajna a szomszédunk. Nekünk egy jól menő, sikeres Ukrajna lenne az érdekünk. Az ukránok veszteségei a mi veszteségeink is

– mondta, aki szerint Ukrajna egy része ősi magyar föld, ám az most az ő hazájuk és az ő földjük, Ukrajna szenvedése pedig az ott élő magyarok szenvedése is.

Mindig keressük a lehetőséget, hogy hozzájáruljunk a békéhez. Mi egy jó indulatú nép vagyunk. Tudhattuk volna, hogy ez lesz a vége az ukrán gabonaimportnak, hogy ez zavarokat okozhat Magyarországnak. Annyiszor átvert már minket a Bizottság, igazán gondolhattuk volna ,hogy még egyszer visszaélnek a hatalmukkal. Megengedtük, hogy Magyarországon keresztül menjen a gabona, de a spekulánsok Közép-Európában adták el ezeket, ezzel szétverve a gazdaságot, és szétverve a gazdákat

– mondta a műsorban Orbán Viktor, aki szerint Magyarországnak sikerült kiharcolnia Brüsszelben ennek azonnali megszüntetéséről.

„Megvédtük a gazdáinkat, és ez egy lecke arra, hogy ki kell állni a saját érdekeinkért” – fogalmazott a miniszterelnök, aki szerint nem várhatunk segítséget Brüsszeltől, mert csak magunkra számíthatunk, ezért is kell kiállni a saját igazunkért.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/05/05/orban-viktor-interju-kossuth-radio-haboru-ferenc-papa/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hatalmas bevétele volt tavaly Hadházy cégének

Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20230601-hatalmas-bevetele-volt-tavaly-hadhazy-akos-cegenek.html *Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze …