2024. április 23., keddMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2024.04.23. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Orbán Viktor mini-csúcsra utazott Bukarestbe, kiderült, kit nem akar a NATO élén látni

Hirdetés

Orbán Viktor mini-csúcsra utazott Bukarestbe, kiderült, kit nem akar a NATO élén látni

Orbán Viktor miniszterelnök szerda délután Bukarestben megbeszélést folytatott Kelemen Hunorral, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnökével, majd a román miniszterelnökkel, végül uniós tagállami kormányfőkkel és az Európai Tanács elnökével – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. 

A magyar kormányfő szerdán először Románia miniszterelnökével, Marcel Ciolacuval folytatott munkamegbeszélést Sorin Grindeanu román közlekedési miniszter, valamint Bóka János, az európai uniós ügyek minisztere társaságában, a Victoria-palotában.

A Maszol beszámolója szerint a román és magyar miniszterelnökökkel folytatott közös tárgyalás után Kelemen Hunor kiemelte: „Romániának és Magyarországnak számos közös érdeke van a régión belül, amelyet Brüsszel felé közösen tud képviselni. Ha Közép-Európában, Kelet-Európában a volt kommunista blokk tagállamai az Unión belül együttműködnek, akkor mindenkinek sokkal könnyebb az érdekérvényesítés”.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/04/03/orban-viktor-bukarest-romania-targyalas-mini-csucs/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb jelölőszervezeteket vett nyilvántartásba a Nemzeti Választási Bizottság

Mivel a bejelentések megfeleltek a követelményeknek, az NVB nyilvántartásba vette az önkormányzati választásra az Együtt …