2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Orbán a borókabogyóra, Gyurcsány a medvehagymára esküszik – így húsvétoznak a politikusok

Hirdetés

Orbán a borókabogyóra, Gyurcsány a medvehagymára esküszik – így húsvétoznak a politikusok

Amióta léteznek a közösségi oldalak, azóta árasztják el a politikusok mindenféle posztokkal a választópolgárokat. Ki-ki saját vérmérséklete és felfogása szerint posztol politikai üzeneteiről, családi fotókról és vagy bármilyen más, az embereket kevésbé, vagy éppenséggel nagyon is érdeklő témákról. Egy közös van talán mindegyik politikusban, mégpedig az, hogy az ünnepek közeledtével még inkább aktivizálják magukat.

Így tudhatjuk például ma már azt, hogyan és kivel főzi a húsvéti sonkát Orbán Viktor miniszterelnök, vagy milyen krémlevest állít elő szintén a feltámadásra emlékezve Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció elnöke. Összeállításunkban felidéztük a húsvéthoz köthető emlékezetes hazai politikai posztokat és bejegyzéseket.

A fiókban maradt kölni

Azt már a Lájkok Ligája című sorozatunkban is alaposan kiveséztük, hogy Magyarországon Orbán Viktor volt a vezető politikusok közül az első, aki felismerte és alaposan ki is aknázta a közösségi médiában rejlő lehetőségeket. Így fordulhatott elő, hogy a miniszterelnök masszívan a legnagyobb facebookos követőtábort tudta kiépíteni: ma már csaknem 1,3 millió lájkolója van a platformon, de mindenhol máshol is igencsak aktívnak mondható. Orbán pedig nem csak politikai üzenetekre és kampányra használja oldalát, de előszeretettel oszt meg intimebb családi pillanatokat is. Főleg húsvétkor szereti aktivizálni magát.

Hirdetés

Miután családjában többségben a hölgyek vannak, így kézenfekvő, hogy az ünnepi locsolkodásról, locsolóversekről is tesz közzé bejegyzést. Ez évről évre visszatérő pillanat. Emlékezetes volt négy évvel ezelőtt, a világjárvány miatti bezárkózás alatt, amikor a fiókban maradó kölniről posztolt oldalán. Amióta pedig nagypapa lett, az unokák tojáskeresésébe is aktívan besegít.

A kormányfői sonka

De nem csak erről szokott információt közzétenni: a miniszterelnök köztudottan szereti maga készíteni az ünnepi menüsort, így a húsvéti sonkát is saját kezűleg főzi. 2022-es videója szerint ő saját magát kocahentesnek tartja, azaz ő csak elleste a szüleitől és másoktól a disznóvágás és a sonkafőzés tudományát. Mint ismertette:a sonka hat hetet volt sóban, majd füstölés után került a főzővízbe.

Ment mellé bors, babérlevél, borókabogyó (ha van otthon), végül pedig fokhagyma (nem az ízetlen kínai, hanem az erőteljes magyarból).

„Aztán ahány kiló a sonka, annyi ideig kell főzni” – osztotta meg tippjét Orbán. 2018-ban szintén közzétett egy videót a sonkafőzésről, akkor arra […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/03/30/husvet-unnep-menu-sonka-tojas-politikus-kepviselo-kormany-uzenet-kozossegi-oldal/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Schmidt Mária: Bibliai vésznek éltük meg a Covidot

A XXI. Század Intézet főigazgatója emlékeztetett: egy váratlan, légzőszerveket megtámadó vírus okozott világjárványt, amelyet addig …