2024. május 30., csütörtökMa Zsanett, Janka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 395,00 Ft
2024.05.30. Zsanett, Janka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 395,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Megvolt az első EP-választási vita: csak a Fidesz és a Tisza Párt nem jelent meg

Hirdetés

Megvolt az első EP-választási vita: csak a Fidesz és a Tisza Párt nem jelent meg

Magyarország 2024. május 1-jén immár 20 éve tagja az Európai Uniónak. Ebből az alkalomból az Országos Közös Akarat, a budapesti Egységes Diákfront, valamint a Civil Bázis Egyesület Otthonunk, Európában – a civilek képviselete címmel beszélgetésre hívott kilenc pártot az Eötvös10 Művelődési Házba május 1-jén, 14 órától.

Az esemény leírása szerint a meghívott pártok képviselőjelöltjeit legfontosabb terveikről és a civilek képviseletéről kérdezték. A program két részből állt, a kettő között rövid szünettel, az első részről felvétel is készült. A rendezvény moderátorai Kenderes Lilla (Egységes Diákfront) és Juhász Bence (Tabumentes Ország) voltak.

A rendezvényen a Demokratikus Koalíció, a Magyar Szocialista Párt és a Párbeszéd – Zöldek szövetséget Rónai Sándor, a Jobbikot Róna Péter, az LMP-t Tetlák Örs képviselte, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt képviseletét Törley Katalin látta el (a Mi Hazánk Mozgalom számára sem az esemény borítóképén, sem a helyszínen nem készítettek elő dedikált helyet, ők a jelek szerint nem kaptak meghívást). 

Hirdetés

A Vona Gábor vezette Második Reformkor Párt színeiben Pekárné Farkas Emese emelt szót, míg a Mindenki Magyarországa Mozgalom céljait Szalma Botond tolmácsolta. A rendezvényen megjelent Donáth Anna, a Momentum Mozgalom elnöke is.

Két szék azonban üresen maradt: sem a Fidesz, sem a Tisza Párt képviselője nem jelent meg a vitán.

„Megvolt az első EP-választási vita a pártok között. Csak két párt nem jött el, a Fidesz és Magyar Péter pártja. Ezt jelzik az üresen maradt székek a színpadon. Pedig érdemes lett volna eljönniük erre a civilek által szervezett vitára. Mert egy demokrata nem fél – a vitától sem” – írta Facebook-bejegyzésében Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke és EP-képviselője.

Deutsch Tamás diktafonnal és nadrágszíjjal vitázna

Ahogyan arról

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/onkormanyzati_valasztas/2024/05/01/ep-ep-valasztas-europai-parlament-vita-partok-fidesz-magyar-peter/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rágalmazás miatt jelentik fel egymást a politikusok

Becsületsértő állítások miatt ítélték el néhány hónappal ezelőtt Szél Bernadettet, az LMP korábbi társelnökét. A …