2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Meg akarta ölni az osztálytársait, kést rántott tanóra közben egy általános iskolás Sajókazán

Hirdetés

Meg akarta ölni az osztálytársait, kést rántott tanóra közben egy általános iskolás Sajókazán

Elrendelte egy osztálytársai megölésével fenyegetődző fiatalkorú gyanúsított letartóztatását a Miskolci Járásbíróság – tudatta a Miskolci Törvényszék a honlapján szombaton. A gyanúsított tagja egy korábban létrehozott internetes közösségi csoportnak, melyben egy sajókazai „mészárlásról” és ezzel kapcsolatban egy „bázis” létrehozásáról értekeztek, valamint olyan bejegyzést tett közzé, hogy a „sajókazaiak mind meg fognak fizetni!”.

A mostani nyomozás adatai szerint a Sajókazai Általános Iskola tanára május 24-én egy tanórán észlelte, hogy a fiatalkorú gyanúsított tizenegy centiméter pengehosszúságú konyhakést vett elő a táskájából, és a nyelvén húzogatta, ezért azt a tanár elvette tőle.

A gyanúsított május 26-án üzenetküldő alkalmazáson keresztül közölte az osztályfőnökével, hogy az általa iskolába vitt késsel az volt a szándéka, hogy az egész osztályt megölje.

Hirdetés

A gyanúsításban szereplő cselekmény alkalmas emberölés előkészületének megállapítására – írja a Miskolci Törvényszék. A járásbíróság szerint a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú, továbbá megalapozottan lehet tartani attól, hogy a gyanúsított tanúk befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítási eljárást, illetve az előkészített bűncselekményt végrehajtaná. Mindezek miatt egy hónapra elrendelte a fiatalkorú gyanúsított letartóztatását, amelyet büntetés-végrehajtási intézetben kell végrehajtani. A gyanúsított, illetve védője és törvényes képviselője fellebbezett a döntés ellen – írja az MTI.

Ahogyan arról az Index is […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/06/08/iskola-fiatal-osztalytars-kes-fenyegetes-sajokaza-miskolc-miskolci-torvenyszek-tanar/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyre több az egyedülálló apa Magyarországon

Jelentősen emelkedett az egyedülálló apák száma itthon, egy felmérés szerint már 64 ezer férfi neveli …