2024. május 20., hétfőMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Medián: A Fidesz mélyponton van

Hirdetés

Medián: A Fidesz mélyponton van

„Az akkor még meg sem alakult párt támogatottságáról március közepén elsőként épp a Medián készített becslést, akkor az őt ismerő kétharmadnyi válaszadó 13 százaléka nagy valószínűséggel szavazott volna a februárban váratlanul berobbant politikai szereplő készülődő új pártjára” – fogalmaz a HVG-n megjelent írásában Hann Endre, a Medián ügyvezető igazgatója.

Április végén viszont már a teljes szavazókorú népesség 16, a választani tudó biztos szavazóknak pedig a 24 százaléka mondja, hogy az európai parlamenti választáson a Tisza Pártra voksolna, ezáltal jelenleg Magyar Péter pártja a legerősebb ellenzéki alakulat.

Hirdetés

A Medián felmérése április 26. és 29. között, országos reprezentatív mintán készült, a lap május 1-jei előrehozott lapzártája miatt 970 főnél meg kellett szakítani, a teljes, ezerfős mintán készült kutatást egy későbbi időpontban publikálják.

Az önkormányzati választásokon is indulnak?

Magyar Péter április elején jelentette be, hogy beadta a Tisza Párt nyilvántartásba vételi kérelmét a Nemzeti Választási Bizottsághoz. Arról […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/04/30/magyar-peter-fidesz-ellenzek-median-tisza-part/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Vitézy Dávid: Már egy hónapja épül a kampányzebra az Astorián

Egy hónapja számoltunk be arról, hogy új, jelzőlámpás gyalogátkelő létesül az Astoriánál, a Rákóczi úton, …