2024. június 18., keddMa Levente napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
2024.06.18. Levente Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Márki-Zay Péter elment Orbán Viktor gyűlésére, de a miniszterelnök nem fogott kezet vele

Hirdetés

Márki-Zay Péter elment Orbán Viktor gyűlésére, de a miniszterelnök nem fogott kezet vele

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere közölte szombat délután, hogy a helyi Fidesztől kiszivárgott információk szerint a városba látogat Orbán Viktor, akinek át fogja nyújtani a település minősített többséggel elfogadott háborúellenes határozatát, amelyben „a magyar kormány háborús uszítása, háborús készülődése és magyar katonák halálos veszélybe küldése ellen” tiltakoznak. 

Időközben a polgármester élő videót tett közzé a Facebookon, amelyen látható, hogy Orbán Viktor meg is érkezett a városba, ám Márki-Zay Péter kézfogását elutasította. A miniszterelnök csak elhaladt mellette, és a határozatot sem vette át. Annyit mondott: „örülök, hogy látom”, bár láthatóan a polgármester tekintetét is kerülte. Végül Lázár János építési és beruházási miniszter mentette meg a helyzetet: átvette az iratot a kormány nevében, és még kezet is fogott a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökével. Közölte, hogy átadja a miniszterelnöknek a határozatot, és arra kérte Márki-Zayt, hogy segítsen nekik abban, hogy normálisan tudják megtartani a választási gyűlést. 

Márki-Zay Péter beszámolója szerint Hódmezővásárhely megyei jogú város minősített többséggel elfogadott háborúellenes határozata így szól:

Hirdetés

  1. „A közgyűlés magyarázatot vár arra, hogy a magyar kormány miért engedélyezte halált okozó fegyverek Magyarországon történő átszállítását, miért szavazta meg valamennyi európai uniós szankciót, katonai segítség nyújtását, miért vett részt a fegyverszállításban, miért küldte ki a magyar hadsereg vezérkari főnökét az orosz–ukrán frontra, miért fogadta el Ukrajna 40 millió eurós uniós támogatását, miközben mindezeket hazaárulásnak minősítette, és az ellenkezőjét szorgalmazta.
  2. A közgyűlés a 2024-es évben 16,5 millió forint támogatásban […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/05/25/marki-zay-peter-hodmezovasarhely-polgarmester-orban-viktor-beszed-lazar-janos/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Letartóztatták Zimány Linda zaklatóját, és elmegyógyintézetbe küldték

Mint megírtuk, május végén Zimány Linda zaklatója ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. A Reddit nevű közösségi oldalon …