2023. december 10., vasárnapMa Judit napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.12.10. Judit Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Kocsmahangulat a Parlamentben – alig volt konszenzus a Népjóléti bizottság ülésén

Hirdetés

Kocsmahangulat a Parlamentben – alig volt konszenzus a Népjóléti bizottság ülésén

A Népjóléti bizottság október 31-i ülésének első napirendi pontja a kórházak higiéniai állapota lett volna, amiről a Belügyminisztérium képviselőit is meg akarták hallgatni ismét, de a kormánypárti képviselők szavazataival levették a beszámolót a napirendről, ugyanis szerintük ez politikai hisztériakeltés. 

Részrehajlással vádolták az elnököt

A bizottság elnöke, a DK-s Varga Zoltán szerint a kormánypárti képviselők a szőnyeg alá akarják söpörni az ügyet, pedig a kórházi fertőzések magyarok ezreit, tízezreit érintik, aggasztó, hogy egyes intézményekben ágyi poloskák és patkányok fordulnak elő. 

„Ezért előbb-utóbb darabra mindenkinek felelni kell, ne higgyék azt, hogy önöket majd a VIP-kórházakban el fogja kerülni a fertőzés” – vetette oda a bizottság fideszes tagjainak. Amire Kovács Sándor kormánypárti képviselő indulatosan a következőkkel reagált: „A Népjóléti bizottság elnökének feladata, hogy részrehajlás nélkül nyilatkozzon a témában”. Parázs vita alakult ki, amit Varga Zoltán azzal zárt le, hogy nem engedi, hogy kocsmahangulat alakuljon ki az ülésen. 

Varga Zoltán

Hirdetés

Varga Zoltán

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A zárszámadást elfogadták

Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium államtitkára ismertette: a Magyarország 2022. évi központi költségvetéséről szóló 2021. évi XC. törvény végrehajtásáról szóló törvényjavaslat az Alaptörvény 36. cikkelyében szerepeltek szerint került benyújtásra. Az Állami Számvevőszék pedig elkészítette nyilvános dokumentumát az elszámolás végrehajtásáról.

Komáromi Zoltán elmondta: korábban még csak a politika iránt érdeklődő háziorvosként sem értette, hogy viszonylag fix számok ismerete nélkül miért kell költségvetést elfogadni. „A Covid-járvány közepén ez illúzió volt mind jogilag, mind számokban, a zárszámadást látva nem sokat tévedtem” – húzta alá. A DK-s politikus szerint ez a büdzsé már az év elején, a választási pénzosztással felborult. A családok szja-mentességét és a 13. nyugdíj kifizetését említette, illetve hogy „a 2022-es évben vágtató infláció vette kezdetét, amit minden állampolgár megérez”. A bizottság alelnökének véleménye szerint egy megalapozatlan költségvetés áldozatai lettünk. Ennek egyik következménye, hogy

míg tavaly év végén 62 milliárd forint volt a kórházak adóssága, idén szeptemberre már elérte a 108 milliárd forintot.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/10/31/nepjoleti-bizottsag-parlament-higienia-korhazak-otthonapolas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Három év börtönt kapott a honvédségtől eltávolított szexuális ragadozó

Dobó Dénes közleménye szerint a katonai tanács a vádlottat kétrendbeli szexuális kényszerítés bűntettének kísérletében mondta …