2024. május 30., csütörtökMa Zsanett, Janka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 395,00 Ft
2024.05.30. Zsanett, Janka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 395,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Kocsis Máté: Most éppen egy másik Péter van, de a recept ugyanaz

Hirdetés

Kocsis Máté: Most éppen egy másik Péter van, de a recept ugyanaz

Kocsis Máté azt mondta: a jelenlegi politikai viták jellemzően a háború kérdése körül csoportosulnak. Szembeállította, hogy míg Magyarország békét követel, Nyugat-Európa a háborúpárti álláspontot képviseli.

A frakcióvezető bízik abban, hogy több európai párt is tud annyi mandátumot szerezni az európai parlamenti választáson, hogy jelentős súllyal, netán új politikai egységbe szerveződve tudják képviselni az európai érdekeket. Kijelentette, a háború valójában nem európai érdek.

Lehet, érdeke az amerikaiaknak, érdeke az oroszoknak, bárkinek lehet az érdeke, de azt ma már mindenki kitapinthatja, hogy nem európai érdek

– fűzte hozzá.

Hirdetés

A frakcióvezető szólt arról is: 2022-ben világosan kiderült, hogy a magyar politika baloldalát külföldről finanszírozzák.

„Maguk a résztvevők is elismerték, következményei is lettek, de ettől nem gondolom, hogy abbamaradt volna, ma is kitapintható az a háborúpárti retorika a magyar baloldalon is, ami Nyugat-Európában” – mondta Kocsis Máté.

Úgy vélekedett, amit egy új messiás megjelenésével a baloldali paletta átalakulásában látunk, azt már láttuk, 2022-ben Márki-Zay Péternek hívták, „most éppen egy másik Péter van, de a recept ugyanaz”.

A mögöttük állók szándékai, a külföldi finanszírozók céljai ugyanazok: a jelenlegi háborúellenes magyar kormány megbuktatása vagy meggyengítése – mondta Kocsis Máté, hozzátéve, a parlament a szuverenitásvédelmi törvénnyel büntetőjogi és adminisztratív akadályokat állított fel, de „a külföldi finanszírozók mindent meg fognak tenni” a szabályok kijátszásáért.

„Ezen módszerek tárháza végtelen, minden ellen nem […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/onkormanyzati_valasztas/2024/04/28/kocsis-mate-kossuth-radio-vasarnapi-ujsag-fidesz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rágalmazás miatt jelentik fel egymást a politikusok

Becsületsértő állítások miatt ítélték el néhány hónappal ezelőtt Szél Bernadettet, az LMP korábbi társelnökét. A …