2024. április 23., keddMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2024.04.23. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Ki kicsoda a Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hangfelvételen?

Hirdetés

Ki kicsoda a Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hangfelvételen?

Magyar Péter, Varga Judit volt igazságügyi miniszter exférje, a Diákhitel Központ korábbi vezetője Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit lemondása után először a Facebook-oldalán, majd több interjúban, valamint egy általa szervezett demonstráción fogalmazott meg kormánykritikus üzeneteket, majd pártalapítási szándékát is bejelentette. Kedd reggeli cikkünkben összegyűjtöttük az azóta történteket. Magyart múlt héten szerdán hallgatták meg tanúként a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen, ahova jogi képviselői, többek között Bárándy Péter volt igazságügyi miniszter is elkísérték. Meghallgatása után három állítást fogalmazott meg a Völner–Schadl-ügyről:

  • Schadl György Rogán Antal propagandaminiszter embere volt.
  • A kormány már a meggyanúsítás és az őrizetbe vétel előtt tudott arról, hogy büntetőeljárás és titkos megfigyelés zajlik, és erről Völner Pált is tájékoztatták. „Azt, hogy konkrétan ki mit tudott, és ki kit tájékoztatott, nem tudtam elmondani.”
  • Rogán Antal és/vagy Rogán Antal emberei bementek az ügyészségre, és manipulálták, átírták, megmásították az ügyészségi iratokat.

Az ügyészség képtelenségnek nevezte, hogy „a megnevezett ügyben bizonyítékot tartott vissza, vagy bárki az ügyészségen lévő bizonyítékot semmisített volna meg”. Polt Péter legfőbb ügyész hétfőn hivatalos állásfoglalást adott ki az ügyben.

Polt Péter legfőbb ügyész, aki „nem ura a helyzetnek”

A Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hangfelvételen a Völner–Schadl-ügy nyomozati szakaszáról beszélget a Diákhitel Központ korábbi vezetője volt feleségével, Varga Judittal, ahol szóba került Polt Péter neve is. Az egykori igazságügyi miniszter azt állítja, hogy „ez egyértelműen azt mutatja, hogy ez azért történhetett meg, mert az ügyészségen belül Polt nem ura a helyzetnek”.

Hirdetés

Polt Péter az ELTE Jogtudományi Karán szerzett jogi diplomát, 1982-ben bírói-ügyészi szakvizsgát tett. Később visszatért alma materébe, 1983-ban az ELTE ÁJK Büntetőjogi Tanszékének tanársegédje lett, három évvel később adjunktusa. Itt ismerkedett meg a Fidesz alapítóival, akikre már itt felfigyelt, és később közelebbi kapcsolatba került velük. 

Olyannyira, hogy 1993-ban belépett a pártba, az 1994-es választásokon a Fidesz képviselőjelöltje volt. A közvélemény-kutatások akkoriban 20 százalék körülire mérték a Fidesz támogatottságát, és mivel Polt Péter a 17. helyen volt az országos listán, bejuthatott volna a parlamentbe – a Fidesz azonban ennél kevesebb szavazatot kapott, így Polt nem lett képviselő. 1995-ben az állampolgári jogok országgyűlési biztosának általános helyettese lett, ekkor kilépett a pártból. 2000-ben legfőbb ügyész lett, mandátuma 2006-ig tartott – már ekkoriban is sok kritikát kapott, amiért a Fidesznek kényes ügyekben nem indult eljárás, vagy azok eredmény nélkül megszűntek.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/03/26/polt-peter-martinovics-bernadett-varga-judit-magyar-peter-hangfelvetel-ki-kicsoda-rogan-antal/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb jelölőszervezeteket vett nyilvántartásba a Nemzeti Választási Bizottság

Mivel a bejelentések megfeleltek a követelményeknek, az NVB nyilvántartásba vette az önkormányzati választásra az Együtt …