2023. október 2., hétfőMa Petra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.10.02. Petra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Iskolai tantárgy lehet a horgászat

Iskolai tantárgy lehet a horgászat

A tervek szerint hamarosan horgászni is tanulhatnak a gyerekek az iskolában, cseh és holland mintára Magyarországon is lehetőség volna arra, hogy a fiatalok megismerkedjenek a pecázás rejtelmeivel.

A horgászat tanulása nem lenne kötelező, csupán választható tantárgyként kerülne be a tantervbe

– írta a Bors.

A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) célja, hogy az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással (a már kifutó kerettantervekhez hasonlóan), a helyi tanrend részeként legyen az általános iskolai oktatás része Magyarországon is a sporthorgászat.

A MOHOSZ Horgászszervezeti Központjának főigazgatója, Dérer István elmondta, a koncepciót egy szakmai anyag elfogadása után, központilag építenék be a tantervi keretek közé, ám nem biztos, hogy ez a testnevelésórákhoz kötődne. Hangsúlyozta, a horgászat szabadon választható tárgy lenne azoknak a fiataloknak, akiket érdekel a természet, a horgászat.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/06/03/iskolai-tantargy-horgaszat-peca-valaszthato-tantargy/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt a Franciaországban elő magyar színésznő

Varga Veronika gyors lefolyású, súlyos betegség után szombaton halt meg Párizsban. A francia és magyar …