2024. február 25., vasárnapMa Géza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2024.02.25. Géza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Hétmilliárd forintos beruházást hajtanak végre a Közép-Tisza völgyében

Hirdetés

Hétmilliárd forintos beruházást hajtanak végre a Közép-Tisza völgyében

A közlemény szerint a beruházás a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében, az Európai Unió és a magyar állam támogatásával november végéig valósul meg, az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) és négy területi vízügyi igazgatóság konzorciumában (közép-Tisza-vidéki, tiszántúli, Körös-vidéki, észak-magyarországi).

A beavatkozásokkor olyan területekre fókuszálnak, ahol a fejlesztések elengedhetetlenek a Tisza árvizének biztonságos levezetéséhez, így az egész Tisza-völgy árvízbiztonságának javításához – írták.

Hirdetés

A beruházáskor a Kötivizig területén Martfűnél mintegy 800 méteren át kell helyezni a Tisza bal parti töltését, mert a folyó veszélyesen megközelítette a töltéslábat. A Tisza-tó védelmi rendszerének rekonstrukciójakor helyreállítják a hullámverés elleni kőműveket 1593 méteren, illetve pótolják 2260 méteren.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/08/29/arviz-tisza-folyo-beruhazas-rekonstrukcio-hullamveres/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Három év börtönt kapott a honvédségtől eltávolított szexuális ragadozó

Dobó Dénes közleménye szerint a katonai tanács a vádlottat kétrendbeli szexuális kényszerítés bűntettének kísérletében mondta …