2023. június 4., vasárnapMa Bulcsú napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.04. Bulcsú Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Győrfi Pál: Az életmentésben nincs VIP, ha mégis lesz, az én munkám ott véget ér

Hirdetés

Győrfi Pál: Az életmentésben nincs VIP, ha mégis lesz, az én munkám ott véget ér

A vizsgálat még nem zárult le Gálvölgyi János – vélhetően – hibás ellátása után, de annyit már biztosan lehet látni, hogy, aki a mentésirányító központban először felvette a hívást és a tünetek alapján besorolta egy bizonyos sürgősségi szintre, hibásan tette ezt meg,  az összes többi döntés már ennek alapján született. Gálvölgyi János akkor P2-es kategóriába került, azaz úgy ítélte meg, aki a hívást fogadta, hogy nincs közvetlen életveszélyben. Ez hiba volt  fogalmazott Győrfi Pál az Indexnek, Rónai Egon Konkrétan című műsorában. 

Ismert, Gálvölgyi János május 10-én, szerdán rosszul lett, légzési nehézségekkel küzdött, ám, amikor a hozzátartozói a mentőket hívták, nem küldtek rohamkocsit az életveszélyes állapotra tekintettel, a színész és lányai csaknem egy órát vártak, amíg a szakszerű segítség megérkezett. 

A Kossuth-díjas színész végül intenzív osztályra, lélegeztető gépre került, ahol mostanra stabilizálták az állapotát. Az Országos Mentőszolgálatnál belső vizsgálat indult. A 74 éves színész lányának beszámolója szerint, amikor fél óra várakozás után a mentő még mindig nem érkezett meg, ismét telefonált a központnak, és ekkor már emelt hangon beszélt, a vonal másik végén levő mentésirányító pedig rátette a telefont. 

Hirdetés

Az OMSZ szóvivője Rónai Egonnak elmondta, ezt “biztosan nem lehet megtenni”, kommunikációs hibák egyértelműen történtek,  ám az igazi kérdés számára az, hogyan lehetséges, hogy közel ötven percen keresztül Gálvölgyi Jánoshoz nem érkezett ki a mentő, holott később […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/05/18/konkretan-ronai-egonnal-gyorfi-pal-omsz-mentok-galvolgyi-janos/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hatalmas összeget kaszált valaki a lottón

Hatalmas összeget kaszált valaki a lottón

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az alábbi számokat húzták ki az ötös lottó 22. heti …