2024. május 20., hétfőMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Fontos felhívást tett közzé a rendőrség

Hirdetés

Fontos felhívást tett közzé a rendőrség

A közelmúltban Győr-Moson-Sopron vármegyében is több online csalás miatt indult nyomozás. Az esetek között volt, hogy a használt cikkek eladására szolgáló internetes felületen vagy a közösségi médiában létrehozott piactéren estek áldozatul a sértettek. De előfordultak úgynevezett befektetési és banki csalások is.

A rendőrség közleménye szerint az alábbiakra érdemes figyelni:

  • Hamis banki hívás: A csalók egyik gyakori módszere a hamis pénzintézeti hívás. A „bank nevében” álindokkal (például gyanús online tranzakcióra hivatkozva) telefonálnak. Ilyen esetben hiába kérik, a rendőrség azt tanácsolja, senki ne adja meg banki adatait, és ne telepítsen idegen alkalmazást a számítógépére vagy okoseszközére.
  • Hamis online áruházak: Ma már sokféle webáruház létezik, így fontos, hogy mindig ellenőrizni kell azt a honlapot, ahol vásárol vagy elad: kiemelten a cég nevét, a székhelyét, a „rólunk” szóló részt és az ászf-et is! Ha ezek hiányoznak, vagy magyartalanul fogalmazták meg, illetve az ügyfélszolgálat nincs rendesen feltüntetve, vagy csak valamilyen űrlapon lehet kapcsolatba lépni az áruházzal, az legyen gyanús!
  • Ha csomagot vár: Kaphat olyan hamis e-maileket vagy sms-eket, amelyekben a „futárszolgálat” a vásárlás megerősítését – a pénzintézet és a banki belépési adatai megadását – kéri. Ezt soha ne tegye meg, valódi futárszolgálatok soha nem kérik ezeket az adatokat! Ha kérdése van, inkább hívja fel közvetlenül a csomagküldőt a hivatalos […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/05/14/rendorseg-csalok-buncselekmeny-nyomozas-gyor-moson-sopron-varmegye/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Vitézy Dávid: Már egy hónapja épül a kampányzebra az Astorián

Egy hónapja számoltunk be arról, hogy új, jelzőlámpás gyalogátkelő létesül az Astoriánál, a Rákóczi úton, …