2024. május 25., szombatMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
2024.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Még ki sem hűlt a Karmelita kilincse, Putyin máris bekopogott a kínai elnökhöz

Hirdetés

Még ki sem hűlt a Karmelita kilincse, Putyin máris bekopogott a kínai elnökhöz

Vlagyimir Putyin orosz elnök a héten kétnapos állami látogatást tesz Kínában – közölte kedden a kínai külügyminisztérium. Az AP szerint a két „autoriter” szövetségesnek ez a legújabb megnyilvánulása az Egyesült Államok vezette nyugati liberális világrenddel szembeni egységnek.

Putyinnal a csütörtökön kezdődő csúcson „a kétoldalú kapcsolatok különböző területein való együttműködést, valamint a közös érdekű nemzetközi és regionális kérdéseket” vitatja meg. A Kreml közleményben megerősítette az utazást, majd közölték:

Putyin a kínai elnök meghívására utazik. Ez lesz az elnök első külföldi útja, mióta megkezdte ötödik hivatali idejét.

Hirdetés

Kína semleges félként tüntetné fel magát az orosz–ukrán háborúban, azonban „határok nélküli” kapcsolatot hirdetett Oroszországgal. A felek számos közös hadgyakorlatot is tartottak, és Kína következetesen ellenezte az Oroszország elleni gazdasági szankciókat.

A hírügynökség szerint a két ország egyre több konfiktusba keveredik a demokratikus államokkal és a NATO-val, miközben befolyásra törekszik Afrikában, a Közel-Keleten és Dél-Amerikában. A kínai elnök a múlt héten tért vissza az ötnapos európai

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/05/14/putyin-oroszorszag-kinai-elnok-kormany-egyuttmukodes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Új ópiumtermelő nagyhatalom született, és a világ semmit sem tehet

Hatalomátvételüket követően a tálibok ismét betiltották a máktermesztést az addig a világpiac fő exportőrének számító …