2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Érdekelné önt 150 ezerért egy pisicsapda?

Hirdetés

Érdekelné önt 150 ezerért egy pisicsapda?

Nem verték különösebben nagy dobra, de a mai napon a VII. kerületi Peterdy utca hosszában összesen hét darab pisicsapdát, vagy ismertebb nevén kutyapiszoárt helyeztek ki Terézváros munkatársai. Ez az alkalmatosság első ránézésre leginkább egy olyan, járdára parkolást akadályozó betonkúpnak tűnik, amit oldalt több helyen kilyukasztottak, belül pedig üreges. Erre a célra persze költséghatékonyabb a pollerezés, de ha tényleg ideszoknak majd a kerületi kankutyák, akkor akár két legyet is üthet egy csapásra a kerület vezetése (a szukák nem akarják dominálni a kitüntetett helyeket, így rájuk alig hat e csapda). Erre persze nem túl nagy az esély, két okból sem.

Egyrészt egyetlen, a Károly körúti oldalon lakó kutyától sem várható el, hogy egészen a Városliget pereméig jöjjön, és csak itt könnyítsen magán, másrészt a Peterdy utca lakói sem biztos, hogy örülnének, ha az otthonaik előtti köztér a kutyasétáltatók ilyen célú zarándokhelyévé válna. 

PAP 4181

Hirdetés

Fotó: Papajcsik Péter / Index

A csupa aszfalt VII. kerületnek a legnagyobb köztisztasági problémát egyébként még úgy is a bulinegyed okozza, hogy Erzsébetváros majdnem minden második lakásban lakik egy kutya. Nincsenek kétségeink afelől, hogy amennyiben a Király utca, Kazinczy utca környékén telepítették volna ezeket a kutyapiszoárokat, azok tesztelésében a kétlábúakra is számíthattak volna hétvégenként, éjfél után.

A helyszínen Szücs Balázs alpolgármester az Indexnek azt mondta, hogy egy kísérleti projektről van szó, ami abból a szempontból érdekes, hogy a szomszédos Józsefváros több mint egyéves tapasztalatai már elvileg rendelkezésre állnak, de ilyen kutyapiszoárból egyet-egyet már Ferencváros, Terézváros és a II. kerület is kirakott mutatóba.

Szücs Balázs

Szücs Balázs

Fotó: Papajcsik Péter / Index

Sajnos a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/03/12/kutyapiszoar-erzsebetvaros-belvaros-budapest/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Schmidt Mária: Bibliai vésznek éltük meg a Covidot

A XXI. Század Intézet főigazgatója emlékeztetett: egy váratlan, légzőszerveket megtámadó vírus okozott világjárványt, amelyet addig …