2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Először a bíróság előtt Schadl György, amióta nyilvánosságra került Magyar Péter hangfelvétele

Hirdetés

Először a bíróság előtt Schadl György, amióta nyilvánosságra került Magyar Péter hangfelvétele

Cikkünk a tárgyalás szüneteiben frissül…

Először állt bíróság elé a végrehajtói kar volt elnöke, Schadl György, amióta Magyar Péter nyilvánosságra hozta azt a hangfelvételt, amelyen exfeleségével, Varga Judit volt igazságügyi miniszterrel beszélget a Schadl–Völner-ügyről. A tárgyaláson jelen volt még a vádlottak padján édesapja és a harmadrendű vádlott R. Róbert is. Völner Pál ezúttal hiányzott, ennek oka az lehetett, hogy a mai tanúmeghallgatás nem érinti őt, így engedélyezhető volt számára a távolmaradás. A Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében a hangfelvétel nem került szóba, helyette Schadl György nyaralójával kapcsolatban tartott tanúmeghallgatást a bíróság.

Szerda reggel a Somogy Vármegyei Kormányhivatal egyik munkatársát kérdezte Tóth Erzsébet bírónő. A vád szerint ugyanis Schadl György úgy alakított át egy siófoki nyaralót még 2021-ben, hogy az több szabályt is sértett, ezért az egykori végrehajtó fizetett a kérelmet elbíráló személyeknek. Legutóbb az e-naplót vezető személyt hallgatta meg a bíróság, aki állította, nem tudta, hogy probléma merült volna fel az ingatlannal kapcsolatban. 

Hirdetés

Most az a férfi válaszolt a tanácselnök kérdéseire, aki először csak a használatbavételi engedély elbírálásakor járt a helyszínen. Elmondta, végigjárták a nyaralót minden irányból, de nem tudták, hogy kinek az ingatlanát vizsgálják meg tüzetesebben. Olyasmiről nem tud, hogy már az építési engedély kiadása sem volt szabályos, utólag értesült csak arról, hogy a ház Balaton felőli oldalán nem az engedélyek szerint épült be a nyaraló.

Legálisan épülhetett be a terasz

A tárgyalóteremben hozzátette, hogy a tetőszerkezet változott a nyaralón, ami engedélyköteles, de a vitatott terasz bezárása már nem. Így azt anélkül is megcsináltathatta volna Schadl György, hogy engedélyt kér az illetékes kormányhivataltól.

A szakember Schadl György kérdésére elmagyarázta, hogy mivel a terasz a ház kontúrvonalaiban ott van, akkor is, ha nincs körülötte az üvegfal, ezért nem kell építési engedély a munkálathoz. 

Értelmetlen lett volna bárkit is megvesztegetni ebben az ügyben, mert minden szabály szerint volt elrendezve

– mondta Schadl, majd hozzátette, hogy ő pergolát szeretett volna a teraszhoz, de nem találtak hozzá tervezőt, és ilyet még a kormányhivatal munkatársai sem voltak hajlandóak ajánlani. Többször is felhívta a figyelmet arra, hogy a nyaraló mérete nem nőtt a renoválással. 

Schadl György

Schadl György

Fotó: Tövissi Bence / Index

Hangfelvétel miatt áll a bál

Magyar Pétert márciusban hallgatták meg először tanúként a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen, ahova jogi képviselői – többek között Bárándy Péter volt igazságügyi miniszter – is elkísérték.

Meghallgatása után három állítást fogalmazott meg a Völner–Schadl-ügyről:

  • Schadl György „Rogán Antal […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/04/03/schadl-gyorgy-volner-pal-fovarosi-torvenyszek-korrupcio/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Schmidt Mária: Bibliai vésznek éltük meg a Covidot

A XXI. Század Intézet főigazgatója emlékeztetett: egy váratlan, légzőszerveket megtámadó vírus okozott világjárványt, amelyet addig …