2024. április 23., keddMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2024.04.23. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Egymásnak feszült Karácsony Gergely és Vitézy Dávid a Déli Körvasút megépítése miatt

Hirdetés

Egymásnak feszült Karácsony Gergely és Vitézy Dávid a Déli Körvasút megépítése miatt

Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkár, aki indul a főpolgármester-választáson, Facebook-bejegyzésben reagált Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármester videójára, melyben Karácsony a Déli Körvasút megépítéséről úgy beszél, hogy az az elmúlt évtized legkorruptabb, leginkább jogsértő és leginkább környezetromboló beruházása.

„Sajnálattal látom, hogy Karácsony Gergely ma egy megafonos stílusú lejáratóvideóban próbál betámadni a Déli Körvasút kapcsán, miközben korábban hivatalosan is támogatásáról biztosította a beruházást” – írta Vitézy, és hosszan, pontokba szedve mutatott rá – ahogy fogalmazott – a „tényekre”.

Vitézy Dávid érvei között az is szerepel, hogy a Déli Körvasút megépítését a főpolgármester is támogatta három évvel ezelőtt, és azóta a műszaki tartalom semmit nem változott. A közlekedési szakember meglátása szerint a Déli Körvasút az elővárosi vonatok sűrítését célzó kapacitásbővítő beruházás, a célja kevesebb autó, több elővárosi, elektromos motorvonat. Az az álláspontja, hogy az elővárosi vasútvonalak fejlesztése minden budapesti érdeke az autóforgalom mérséklése miatt, és különösen érdeke az érintett kerületeknek, Budafoknak, Újbudának, Ferencvárosnak, Kőbányának, Rákosmentének, ahol sűrűbb vonat- és jobb közösségi közlekedés lesz a beruházás révén.

Hirdetés

Ahhoz, hogy 30 helyett 15 percenként járhassanak az elővárosi vonatok reggel és […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/03/23/vitezy-david-karacsony-gergely-deli-korvasut/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb jelölőszervezeteket vett nyilvántartásba a Nemzeti Választási Bizottság

Mivel a bejelentések megfeleltek a követelményeknek, az NVB nyilvántartásba vette az önkormányzati választásra az Együtt …