2024. április 21., vasárnapMa Konrád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.04.21. Konrád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Világbajnokunk a lehető legjobb időzítéssel nyert vk-aranyat Budapesten

Hirdetés

Világbajnokunk a lehető legjobb időzítéssel nyert vk-aranyat Budapesten

A pénteki selejtezők magyar sztárja egyértelműen a juniorkorú Tóth Bertalan volt. A TFSE tehetsége veretlenül nyerte meg a selejtezőjét, egyedüliként a magyarok közül. Így pedig a nyolc, főtáblára jutott hazai kardvívó egyike lehetett szombaton. A vk második napjának is egy magyar vívó lett a sztárja, ám kisebb meglepetésre nem háromszoros olimpiai bajnokunk, a Gerevich–Kovács–Kárpáti-emlékverseny kétszeres címvédőjeként pástra lépő Szilágyi Áron, hanem a hozzá hasonlóan szintén a legendás Gerevich György szárnyai alól kikerült Szatmári András lett az.

A döntőben Szatmári az olasz Luca Curatolit győzte le 15:10-re, pedig az asszó első felvonása még kifejezetten szoros volt, az egyperces pihenőre mindössze egytusnyi – a pauza előtti utolsó találat jelentette – előnnyel mehetett.

„Jó! – felelte tömören a döntőt követően arra a kérdésre, milyen volt belülről a vívása. Később aztán bővebben is kifejtette a benne kavargó gondolatokat. – Megbeszéltük az edzőmmel, Gárdos Gáborral, mit kell vívnom, és kivételesen sikerült ezt betartanom. Jó ideje nem nyertem – ilyen fantasztikus közönség előtt meg még régebben. A legjobb helyen és a legjobb időben, az olimpia évében jött össze ez a győzelem.”

Hirdetés

Szatmári – Szilágyihoz hasonlóan – kiemeltként a legjobb 64 között kezdett. Először magyar ellenfelet, Dallos Benedeket (15:5), majd a legjobb 32 közt az olasz Dario Cavalierét (15:13) győzte le. A nyolcaddöntőben újabb magabiztos siker, az egyiptomi Zijad Elszisszi elleni 15:10 következett. A francia Sebastien Patrice ellen már csak egy tus döntött, de ezúttal is Szatmári bizonyult jobbnak, aki valamivel négy óra után már a fináléba kerülésért léphetett így pástra, ez pedig a török Enver Yildrimet 15:7-re verve össze is jött a 2017-es világbajnoknak.

Az MTK versenyzője mögött az ugyancsak csapatvilágbajnok Gémesi Csanád lett a második legjobb magyar, ő a nyolcaddöntőben búcsúzott a 2019-ben Budapesten […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2024/03/23/szatmari-andras-budapest-vk-gyozelem-kardvivas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kikapott Kecskeméten, ezzel kiesett a Mezőkövesd az NB I-ből

Sorozatban nyolc – köztük a 2020-as negyedik helyet hozó – élvonalbeli idény után búcsúzik a …