2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Durva vita alakult ki a CÖF és egy amerikai punkzenekar között a legújabb plakátkampány miatt

Hirdetés

Durva vita alakult ki a CÖF és egy amerikai punkzenekar között a legújabb plakátkampány miatt

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) a Megvették őket feliratú, plakátokat és reklámszpotokat felvonultató kampányához a Dead Kennedys punkzenekar 1980-as évekbeli fotóját használta fel. 

A plakátokon Gyurcsány Ferenc, Karácsony Gergely, Márki-Zay Péter és Fekete-Győr András láthatók fehér ingben, amelyre festékszóróval dollárjelet fújtak – utalva a 2022-es választási kampányhoz kapott külföldi támogatásra.

Mint a 444 megírta, Seres László újságíró felvette a kapcsolatot Jello Biafrával, a Dead Kennedys korábbi énekesével arról érdeklődve, a CÖF kért-e engedélyt a fotó használatára.

Hirdetés

A következő válasz érkezett:

Nem, egyáltalán nem adtunk engedélyt arra, hogy ez a kísérteties wannabe diktátor Orbán vagy a pártja ezt felhasználja!!! Mi a fenéért támogatná bármelyikünk is az ő fotelfasiszta rezsimjét bármilyen módon?

Kicsivel később a zenekar mai napig aktív gitárosa, East Bay Ray és Klaus Flouride basszusgitáros is reagált a dologra. Előbbi lopást emlegetve az alábbiakat írta:

Nem, ezt a képet a Dead Kennedystől és a fotós f-Stop Fitzgeraldtól lopták el a hatalmon lévő, őrült jobboldali Orbán-tábor emberei. Ha tőlünk lopnak, akkor a magyar néptől is kétségtelenül lopni fognak. Például az ételt, hogy elkerüljék a mérgezést. Az AI-tartalmakra rá kell írni, hogy kinek a munkáját nyúlták le az összetevőkért.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/04/03/civil-osszefogas-forum-dead-kennedys-punk-foto-plakatkampany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Befejezték a Balaton vízeresztését

Befejezte a Balaton vízeresztését a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szerdán a siófoki vízszintszabályozó zsilip zárásával – …