2024. április 23., keddMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2024.04.23. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Joe Biden számonkérte Izraelt, azonnali lépéseket követelt

Hirdetés

Joe Biden számonkérte Izraelt, azonnali lépéseket követelt

„Ez a konfliktus volt az egyik legrosszabb az utóbbi időkben abból a szempontból, hogy hány segélymunkást öltek meg” – mondta az amerikai elnök, aki élesen bírálta Izrael gázai akcióit.

A WCK-konvojt ért támadásban ausztrál, brit és lengyel állampolgárok, palesztinok, valamint egy amerikai és egy kanadai kettős állampolgár halt meg. Szerdán az IDF szóvivője azt mondta, hogy „a csapást nem azzal a szándékkal hajtották végre, hogy a WCK segélymunkásoknak kárt okozzanak”, hozzátéve, hogy hiba volt, aminek nem lett volna szabad megtörténnie.

Joe Biden úgy fogalmazott, „fel van háborodva és megszakad a szíve” a segélymunkások halála miatt, és kiemelte, hogy ez nem egy egyedülálló incidens.

Ez az egyik fő oka annak, hogy a humanitárius segélyek szétosztása Gázában olyan nehéz – mert Izrael nem tett eleget a segélymunkások védelmében, akik megpróbálták eljuttatni a civileknek a kétségbeesetten szükséges segítséget… Izrael szintén nem tett eleget a civilek védelmében

Hirdetés

– fogalmazott az elnök a The Guardian beszámolója szerint.

Több mint 200 segélymunkás halt meg Gázában az Izrael és a Hamász közötti háború kezdete óta, miután a militáns csoport október 7-én megtámadta az izraeli közösségeket – közölte kedden Jamie McGoldrick, az ENSZ humanitárius segélyek gázai koordinációjával megbízott vezető tisztviselője.

A WCK elleni támadás nem volt „elszigetelt eset” – tette hozzá, rámutatva, hogy az elmúlt hat hónapban Gázában megölt segélymunkások száma közel háromszorosa az egy év alatt bármely más konfliktusban regisztrált halálos áldozatok számának.

Erősődő amerikai kritikák Izraellel szemben

Kedden a WCK Jacob Flickingert nevezte meg a támadásban meghalt […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/04/03/izrael-gaza-palesztina-egyesult-allamok-joe-biden-segelymunkas-aldozatok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kövér László: Brüsszeli diktatúra helyett szuverén nemzeti államokra van szüksége az EU-nak

Az európai nemzeti parlamentek közötti együttműködés legmagasabb fórumának számító, évente egyszer megrendezett eseményen 39 tagállami …