2023. május 28., vasárnapMa Emil, Csanád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 372,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 383,00 Ft
2023.05.28. Emil, Csanád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 372,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 383,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Böjte Csaba lányai: Nem szabad elfelejteni azt a sok jót, amit az alapítványtól kaptunk

Hirdetés

Böjte Csaba lányai: Nem szabad elfelejteni azt a sok jót, amit az alapítványtól kaptunk

Mint arról korábban az Index is beszámolt, harminc év börtönre ítélték azt a nevelőt, aki Böjte Csaba gyermekotthonaiban a vád szerint szexuálisan bántalmazott több gyereket. A szerzetes elmondása szerint nem is sejtette, hogy ilyen megtörténhet az intézményeikben, de miután megtudta, azonnal a hatóságokhoz fordult.

Három nő, akik a Dévai Szent Ferenc Alapítványnál nevelkedtek, nemrég interjút adtak Skrabski Fruzsinának. A rendező hivatalos Facebook-oldalán megjelent beszélgetésből kiderült, hogy a Böjte Csaba gyermekotthonaiban nevelkedett nők úgy látják, egy rossz dolog miatt nem lehet semmissé tenni azt a sok jót, amit kaptak.

Domokos Liedia 2006-ban, tízévesen került az alapítványhoz. Elmondása szerint pár évvel később hazamehetett volna, azonban a gyermekotthonban annyi mindent megkapott, amit a saját szülei nem tudtak volna biztosítani a számára. Úgy véli, hogy az alapítványnál olyan szintű oktatást kapott, amit csak a tehetősebb családok engedhetnek meg a gyerekeiknek.

Mint mondta, ugyan az otthonban élő gyerekek féltek a nevelőktől, mert szigorúak voltak, de határozottan kijelentette, hogy nem éltek rettegésben.

Hirdetés

Nem tudsz rettegésben élni ott, ahol ekkora szeretet van

– jegyezte meg, hozzátéve, hogy a legdurvább büntetés, amit a rossz viselkedésért kaptak, az volt, ha valakit egy hónapra beosztottak mosogatni.

Mihaletzky Renáta Déván nevelkedett, ahol állítása szerint olyan élményekben volt része, és olyan lehetőségeket kapott, amelyekben a családja anyagi és egészségügyi helyzete miatt sosem lehetett volna része. Az alapítványt érő vádakkal kapcsolatban azt mondta, szerinte csak az hibázik, aki tesz is valamit. Mint mondta, elkerülhetetlen, hogy az ember egy ilyen csapdába beleessen, főleg, ha elsősorban a jó szándék vezérli.

Hibázni meg mindig lehet, és csak az hibázik, aki próbál valamit csinálni. Aki semmit sem tesz, szerintem az meg a legnagyobb hiba mind közül

– mondta Mihaletzky Renáta.

A három meghívott közül az egyik éppen abban a szovátai otthonban élt, ahol a bíróság által elítélt nevelő is dolgozott. Fechete Bálint Adél elmondása szerint a három fiútestvérének volt a nevelője a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/05/26/bojte-csaba-gyermekotthon-bantalmazas-szexualis-eroszak/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szabó Tímea kiakadt az ATV-re, a csatorna szerint a politikus ellenük uszít

Szabó Tímea kiakadt az ATV-re, a csatorna szerint a politikus ellenük uszít

Szabó Tímea hivatalos Facebook-oldalán fejtette ki a véleményét az ATV csütörtök esti műsorában való szereplésével …