2024. február 29., csütörtökMa  napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 411,00 Ft
2024.02.29.  Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 411,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Az atlétikai vb-vel a legfelső polcra került Magyarország

Hirdetés

Az atlétikai vb-vel a legfelső polcra került Magyarország

A beszélgetést azzal kezdtük, hogy felidéztük, miként is indult el a vb szervezése, amit megnehezítettek a sorjázó politikai akadályok. Fürjes Balázs szerint annak ellenére, hogy a 2019-es önkormányzati választásokat követően a fővárosi vezetés az atlétikai vb-t támadta, a kormányzat, de az ellenzéki fővárosi önkormányzat kompromisszumkészségével sikerült átlendülni a problémákon. A kormány azt kérte, Budapest szedje listába, milyen igényei vannak, majd a kéréseket elfogadta, és megszületett a megállapodás. E szerint öt éven keresztül évente 10 milliárd forint fejlesztési támogatást kapnak a kerületi egészségügyi intézmények.

kibeszelo FAKE thumbnail copy

A dolog azonban megakadt, elsősorban a koronavírus-járvány miatt, amikor az egészségügyi alapellátásba kellett a kormányzatnak pluszpénzeket tennie. Budapest visszavonta a támogatását, majd az augusztusi rendezvény kezdete előtt nem sokkal mégis sikerült ismét megállapodásra jutni Karácsony Gergelyékkel, és a főváros megkapja az elmaradt összegeket. Ennek bizonyítéka, hogy a főpolgármester mind a nyitó, mind a záró hétvégén kilátogatott a vb-re.

Hirdetés

Szóba került az is, hogy miért távozott a szervezőbizottság korábbi vezetője, Deutsch Péter a vb előtt szűk […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/08/28/kibeszelo-budapesti-atletikai-vb-furjes-balazs-gyulai-miklos-lebonyolitas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Három év börtönt kapott a honvédségtől eltávolított szexuális ragadozó

Dobó Dénes közleménye szerint a katonai tanács a vádlottat kétrendbeli szexuális kényszerítés bűntettének kísérletében mondta …