2024. február 25., vasárnapMa Géza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2024.02.25. Géza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A magyar külügy reagált az OTP Bankot érintő ukrán döntésre

Hirdetés

A magyar külügy reagált az OTP Bankot érintő ukrán döntésre

Ahogyan arról már beszámoltunk, az ukrán korrupcióellenes ügynökség a magyar kormány kérésére ideiglenesen levette az OTP Bankot a háború nemzetközi támogatóinak listájáról, hogy megkaphassa az Európai Békekeretből várt félmilliárd eurós támogatást.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium szóvivője közleményben reagált a hírre. Paczolay Máté szerint

Lényegi változás nem történt azzal, hogy az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) ideiglenesen felfüggesztette az OTP nemzetközi háborús szponzori státuszát.

Hirdetés

Hozzátette, hogy a magyar álláspont világos: „amíg az OTP-t nem veszik le a listáról, addig Magyarország nem fog hozzájárulni semmilyen további európai uniós finanszírozáshoz az ukrajnai fegyverszállítások tekintetében”. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/09/30/otp-bank-ukrajna-magyarorszag-europai-bekekeret-unio/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Három év börtönt kapott a honvédségtől eltávolított szexuális ragadozó

Dobó Dénes közleménye szerint a katonai tanács a vádlottat kétrendbeli szexuális kényszerítés bűntettének kísérletében mondta …