2024. május 19., vasárnapMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A DK szerint Magyar Péter leleplezte magát

Hirdetés

A DK szerint Magyar Péter leleplezte magát

Dobrev Klára és Kuncze Gábor vendégeskedtek a Demokratikus Koalíció YouTube-csatornáján, a DK TV-ben, azon belül is a DKszubjektív című műsor 61., péntek esti adásában, ahol arról értekeztek a műsor oszlopos tagjaival, hogy kinek áll az érdekében, hogy Magyar Péter ráindul a „sikeres ellenzéki polgármesterekre”. 

A beszélgetésben Kálmán Olga újságíró, a DK országgyűlési képviselője, Kuncze Gábor, az SZDSZ egykori elnöke, Gréczy Zsolt DK-s képviselő, a Törvényalkotási Bizottság tagja és Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd EP-listavezetője vettek részt, és miután kitárgyalták Orbán Viktor „zárt ajtók mögötti országjárását”, rákanyarodtak a napokban kiadott új, szerintük ellentmondásos, a pártok támogatottságát vizsgáló közvélemény-kutatási adatokra.

Ezen belül hogy, hogy nem, a Závecz Tibor által publikált legfrissebb mérésre, amely a Fidesz összeomlását és a DK–MSZP–Párbeszéd-lista kiugró, 26 százalékos támogatottságát mutatta. Závecz mérése okán kitértek arra, hogy Magyar Péter a Facebookon vonta kétségbe Závecz mérését, és mindössze 6 százalékot jósolt a DK-nak.

Hirdetés

Az Iránytű Intézet mérése is szóba került, amely már sokkal kedvezőbb számokat mutatott Magyar Péter számára. A műsor szerkesztői itt megjegyezték, hogy az intézet hatalmasat tévedett a 2018-as választások végeredményét illetően, és hogy 2021-ben is „használhatatlan és félrevezető” méréseket készített az ellenzéki összefogás számára. 

„Ha-ha-ha, a DK vezette együttműködés nem áll jól!”

A Závecz-féle kutatás eredményéről – amely szerint másfél évtizedes mélyponton van a kormánypárt, és az elmúlt 14 évben nem látott sikert ért el a közös ellenzéki lista – Gréczy Zsolt azt mondta, annak Magyar Péternek örülnie kellett volna a Fidesz visszaesése miatt. De mivel ez nem így történt, és nem fejezte ki örömét az ellenzék erősödésének kapcsán sem, ezzel „saját magát leplezte le”. Kitért arra is, hogy a másik, Iránytű Intézet-féle kutatásra szintén nem reagált, ami szerinte azt jelenti, hogy nincs is a Fidesz ellen. 

Azt nem méltatta Magyar Péter, egy szóval nem, hogy a Fidesz minden rekordot megdönt! Csak azzal foglalkozott, hogy ha-ha-ha-ha, a DK vezette együttműködés, az nem áll jól

– hangsúlyozta Gréczy, hozzátéve, hogy ebből is látszik, Magyar Péter nem a Fidesz ellen harcol.

Dobrev Klára ezzel szemben pozitívan áll a mérések kérdéséhez, azt mondta, „nem közvélemény-kutatást, hanem választást kell nyerni”. Arról is beszélt, hogy az országot járva mindenhol azt tapasztalja, hogy a Fidesz nagyon meggyengült, és a politikusok szégyellik, hogy fideszesek, valamint félnek attól, hogy nem választják őket újra a kormánypárt miatt. Dobrev elmesélte azt is, hogy […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/04/27/dobrev-klara-koncze-gabor-dk-tv-dkszubjektiv-magyar-peter-valasztasok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Berobbant az eperszezon, bőséges gyümölcstermés várható idén Magyarországon

Ebben az évben jó eperszezonra számítanak a szakemberek, az RTL arról számolt be, hogy berobbant …