2024. május 30., csütörtökMa Zsanett, Janka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 395,00 Ft
2024.05.30. Zsanett, Janka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 395,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Válságálló a pénzügyi karrier: idén is sikeres volt a HVG Állásbörze

Hirdetés

Válságálló a pénzügyi karrier: idén is sikeres volt a HVG Állásbörze

Április 19-én zárult a HVG Állásbörze, az ország legnagyobb élő karrierfóruma. Két nap alatt több ezren látogattak el a Papp László Budapest Sportarénába, hogy találkozzanak az állást kínáló több mint száz munkaadóval, első kézből információt szerezzenek munkalehetőségekről, előmenetelről. Nagy volt az érdeklődés az ezzel párhuzamosan futó – három napon át tartó – online állásbörze iránt, ahová azok léptek be, akik nem tudtak eljönni a helyszínre. Sokan vették igénybe az álláskeresést segítő szolgáltatásokat: egyebek mellett a CV-tanácsadást, az állásinterjúra felkészítést, a coachingot.

Látogatottak voltak az előadások is: 19 nagyszínpadi, 24 tematikus színpadi és 14 webelőadáson lehetett részt venni. Négy forró téma külön is nagyító alá került: a pályakezdés, a karrierváltás, a munka-magánélet egyensúly és a digitális újdonságok.

Hirdetés

HVG

Az állásbörze egyik legérdekesebb beszélgetése a pénzügyi karrier körül mozgott. Magyarország hat meghatározó könyvvizsgáló cégének vezetője bátorította a pályakezdés előtt álló gazdasági szakos hallgatókat, hogy vágjanak bele, megéri pénzügyi területen a karrierindítás.

Szűcs Márta a PwC Magyarország cégtársa elmondta, hogy a pénzügyi terület válság- és időtálló. “Pénzügyi szakemberre mindig szükség van akár vállalati, akár tanácsadó oldalon. Olyan szakma ez, amelyben nemzetközi karrier is építhető.” Kiemelte, hogy ez a terület a folyamatos tanulásról is szól, ő harminc éves szakmai tapasztalattal máig naponta tanul. 

“Szakemberhiány van ezen a területen. Nagy cégeknél sok terület nyitva áll a fiatalok előtt. Alap közgazdasági diplomával néhány év alatt felfedezheti az ember, mi érdekli igazán, mi az, ami kihívást jelent számára” – fogalmazott Szegő Dávid a Mazars outsourcing üzletág vezetője.

“Nagyon színes a könyvvizsgálói világ, az ügyfelek a legkülönbözőbb iparágakból érkeznek a pénzügytől a gyártásig” – folytatta a kedvcsinálást Kalocsai Zsolt, a RSM Hungary vezérigazgatója. A kiválasztásnál ők elsődlegesen az emberi kvalitásokat nézik. Kell széles körű érdeklődés, nyitottság a világra, a digitalizációs újdonságokra, tanulási képesség. 

Tancsa Zoltán a Deloitte Magyarország adó- és jogi tanácsadási üzletág vezető partnere a munkahelyi csapatok erejét emelte ki. “Jó emberek között tapasztalatban, életkorban színes csapatban lehet dolgozni, rengeteget lehet tanulni az első években, ami meghatározza a későbbi pályafutást.”

Lambert Zoltán a WTS Klient ügyvezetője megjegyezte, hogy a mostani pályakezdők ugyanannyira tehetségesek mint a korábbi generáció voltak pályájuk elején, csak meg kell nekik adni a lehetőséget. Fontos a rugalmasság, a nyitottság, az érdeklődés. A különböző generációk pedig szerinte inkább kiegészítik egymás a vállalatoknál. 

Rózsai Rezső a KPMG vezérigazgatója megjegyezte, az itt dolgozók olyan feladatokat kapnak amivel hasznosnak érzik magukat, amire büszkék, amivel jobbá formálhatják a környezetüket. Például ESG-ben a vállalatoknak már számokkal kell bizonyítaniuk, mit tettek a fenntarthatóságért. “Az ilyen projektekben résztvevő kollégáinknak extra a motivációja, mert érzik azt, hogy hozzátesznek a társadalmilag is fontos kérdésekhez.” Hozzátette: a pálya elején olyan szemléletet sajátít el a fiatal gondolkodásban, kapcsolatépítésben, kommunikációban, amit egész karrierje alatt kamatoztatni tud.

A beszélgetésen szó esett még arról is, hogy a nagy könyvvizsgáló cégeknél van home office, hosszú távú karrierpályát ajánlanak, különféle intézkedésekkel segítik a kisgyermekes anyukák visszatérését, és nőként is lehetséges felsővezetői posztra jutni.

A HVG Állásbörze ősszel újra kinyitja kapuit, amelyre a szervezők ismét várnak minden álláskeresőt, karrierváltásra nyitott szakembert szakmai programokkal és hasznos előadásokkal.

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20240516_karrier-a-penzugyben-igy-inditsd-el-neves-tanacsadoknal#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

„Nem gyakoroltak önfegyelmet” – lecsapott a fukszos infuenszerekre a kínai kiberhatóság

Kitiltották a kínai közösségi oldalakról a kínai Kim Kardashiannak becézett influenszert,  Vang Hongcsuanhszinget (Wang Hongquanxing), …