2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / A Libri továbbra is kitart a négynapos munkahét mellett

Hirdetés

A Libri továbbra is kitart a négynapos munkahét mellett

A Libri-Bookline 2022 októberétől teszteli a négynapos munkahetet, amelynek meghosszabbított pilot eredményeit idén júniusban értékelik ki – árulta el Ludvig Orsolya, a cég marketing és kommunikációs igazgatója a Minner.hu-nak adott interjúban. A Telex szemléje szerint szó esett arról, hogy

  • a Libri-Bookline többek között azért döntött a négynapos munkahét mellett, ha már az ügyfeleiket olvasásra, a mentális jóllétük támogatására buzdítják, akkor a munkatársaiknak is lehetőséget teremtsenek erre.
  • az első, öt hónapos tesztidőszakot további egy évvel hosszabbították meg, hogy még több tapasztalatot szerezzenek. Ennek kiértékelése során nézik majd többek között a munkavállalói elégedettséget, vagy a túlórák számát.
  • A kísérlet a teljes munkaerő csak mintegy 20 százalékát érinti, ők hétfőtől csütörtökig, napi 8 és fél, heti 34 órában dolgoznak a korábbi fizetésük 100 százalékáért.
  • Vannak olyan pozíciók, mint például a raktárosok, bolti dolgozók, az ügyfélszolgálat, vagy éppen a vezetők, amelyek nem végezhetők a négynapos munkarendben.
  • A könyves piac kiemelt időszakaiban, mint a karácsony, a munka mennyisége miatt ideiglenesen visszaálltak az ötnapos munkahétre.
  • Általános vélekedés a Librinél, hogy a dolgozókat lelkesebbé, elkötelezettebbé, kipihentebbé teszi a négynapos munkahét, viszont hátrányt tud jelenteni ez a fajta beosztás, ha feltorlódik a munka, ugyanis terhes tud lenni a feszített tempó.
  • A négynapos munkahét jobb munkaszervezést kíván, fontos a meetingelés, a hatékony belső kommunikáció.

Vannak még magyar cégek, amelyek megpróbálták a négynapos munkahetet. Ilyen volt a Telekom, ahol elsőre úgy tűnt, jól működik a rendszer, a cég végül úgy döntött, mégsem vezetik be, mert nem találták elég hatékonynak. Korábban több cikkben is foglalkoztunk a négynapos munkahéttel, ezekről itt és itt olvashat.

Itthon befuccsolni látszik, a németek most egész országuk jövőjét bíznák rá

A négynapos munkahét kísérlete márciusban véget ér a Magyar Telekomnál, visszatérnek az ötnapos normához, a Libri-Bookline számára pedig, bár még nem engedte el a dolgot, már nyilvánvalóak a rendszer korlátai. Ehhez képest Németország februártól nagyszabású, 45 cégre kiterjedő tesztüzemet indított, ott egyebek mellett a négy munkanaptól várják azt, hogy megmeneküljön a gazdaság, amelynek jövője most borzasztóan borús.

Hirdetés

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20240403_a-libri-tovabbra-is-kitart-a-negynapos-munkahet-mellett#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hatalmas adócsalás apróhirdetésekből: 80 milliót titkolt el a NAV elől egy kereskedő

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hevesi ellenőrei egy apróhirdetéssekkel foglalkozó oldalon bukkantak rá egy …