2024. június 18., keddMa Levente napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
2024.06.18. Levente Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / 4,6 milliárd forintból gazdálkodhatott tavaly a Megafon

Hirdetés

4,6 milliárd forintból gazdálkodhatott tavaly a Megafon

778 millió forintra nőtt a Megafon – hivatalos nevén Megafon Digitális Inkubátor Központi Nonprofit Kft. – éves profitja. A cég azután hozott össze 2023-ban ekkora nyereséget, hogy 2022-t 387 millió forintos veszteséggel zárta.

Természetesen egy ilyen cég számára nem az a legfontosabb, hogy egy éve nyereséges legyen, hanem az, hogy minél többeknek juttathassa el az üzeneteit – nem csoda, hogy a 2022-es választási évben sokkal rosszabb lett a mérlege. Így aztán a mostani nyereséget sem vették ki osztalékként, hanem az utolsó fillérig betették az eredménytartalékba, hogy például az idei kampányban elkölthessék.

Az értékesítés árbevétele 0 forint volt ezúttal is, ami nem csoda, hiszen klasszikus módon ez a cég nem ad el semmit. Annál érdekesebb az „egyéb bevételek” sor, ami most 2,7-ről 4,6 milliárd forintra nőtt. Hogy ezt a pénzt honnan szedték össze, azt nem részletezték; egy éve még leírták, hogy támogatás volt a pénz, most már nem volt erről szól a beszámolóban.

Hirdetés

A cég egyébként 39 főt foglalkoztat (az elmúlt két évben mindig 13-13-mal nőtt az alkalmazottainak száma), vagyis egy dolgozóra átlagosan 1,8 millió forint bérköltség és járulékfizetés jutott tavaly.

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20240531_46-milliard-forintbol-gazdalkodhatott-tavaly-a-megafon#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nagyot hízott osztalékokból Mészáros Lőrinc bankszámlája

Tucatnyi céges közgyűlésen vett részt Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos az elmúlt hetekben, órák alatt döntött …