2024. február 29., csütörtökMa  napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 411,00 Ft
2024.02.29.  Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 411,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Nyakunkon az újabb válság, hogyan csináljunk aranyat?

Hirdetés

Nyakunkon az újabb válság, hogyan csináljunk aranyat?

Nyakunkon az újabb válság, a Forbes előrejelzése szerint a globális krach 2023 végén vagy 2024 elején következik be, ugyanis a monetáris politika változásai és azok valós gazdasági hatásai között jellemzően egy év telik el. Más pénzügyi szakemberek szerint korábban érkezik majd a világban recesszió, de az szinte biztos, hogy 2023 az eddiginél is nagyobb gazdasági visszaesést hoz.

Spórolás, kuporgatás, takarékoskodás vár ránk és megint véget ér az aranykor, amikor bármit megvehetünk. Mit tesz ennek tudatában az előrelátó polgár? Elkezd gondolkozni, hogy miből álljon vagyonkája, ha esetleg a délszláv háborúhoz hasonlóan (mikor Jugoszláviában 1993 októberétől 1994. január végéig 5 billiárd százalék volt az infláció) a mostani háborús időkben is elértéktelenedik a pénz. Mi az, ami helyettesítheti a ropogós bankót? Hát persze hogy az arany!

GettyImages-1180813532

Fotó: Andrey Rudakov / Bloomberg / Getty Images Hungary

Néhány évvel ezelőtt a South China Morning Post adta hírül, hogy korunk új alkimistáinak, a tudósoknak sikerült rézből aranyat, vagy azzal majdnem megegyező anyagot előállítani. A kísérletek során argongázzal „ütköztettek” rezet és létrejött az új matéria, ami hasonló tulajdonságú, mint az arany, így kiválthatja a nemesfémet az elektronikai iparban. 

Hirdetés

Miért voltak kudarcra ítélve az alkimisták?

Az arany a távoli galaxisok neutroncsillagainak ütközéséből keletkezhetett. Azért olyan ritka a Földön, mert az univerzumban is igen ritka, becslések szerint az összes, bolygónkon bányászott arany elférne két olimpiai méretű úszómedencében.

A FÖLDI ARANY NAGY RÉSZE EGY 4 MILLIÁRD ÉVVEL EZELŐTTI METEORITZÁPOR SORÁN ÉRKEZHETETT A BOLYGÓRA, AMIKOR NEUTRONCSILLAGOK ÜTKÖZTEK.

És persze nem Kínában kezdték az első aranykísérleteket, már a középkori alkimistákat is vadul foglalkoztatta a bölcsek kövének, az örök életnek és az aranynak az előállítása. Strasbourgi F. T. Kessler egy receptjében azt írja, bármilyen […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/til/2023/08/30/arany-eloallitas-alkimia-osrobbanas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Van-e még ereje a családnak?

A társadalmi és kulturális változások az utóbbi évtizedekben különösen felgyorsultak az internetnek és a globalizációnak …