2024. június 22., szombatMa Paulina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.22. Paulina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Ezért fontos a kutya kennelhez szoktatása

Hirdetés

Ezért fontos a kutya kennelhez szoktatása

Minden kutyának kell egy hely, ahová biztonságosan visszavonulhat. Egy szobakennel pedig tökéletesen elláthatja ezt a szerepet, és hozzászoktathatja az ebet a zárt helyekhez (még akkor is, ha gyakran nem használjuk ezt a funkcióját.)

Utóbbi ijesztő lehet egy tapasztalatlan ebnek, pedig számos helyzet adódhat, amikor el kell viselnie a bezártságot. Annak érdekében, hogy ezek a szituációk ne stresszel és szorongással legyenek tele, hanem a körülményekhez képest nyugodtan el tudja viselni őket, érdemes előre dolgozni és hozzászoktatni a kutyust a kennelekhez.

Többek közt ilyen helyzet lehet például ha elutazunk, és nem tudjuk magunkkal vinni a kutyánkat. Ilyenkor limitált lehetőségeink vannak az elhelyezésére. Otthon nem hagyhatjuk, hacsak nincs valaki a családban vagy a barátok között (esetleg egy megbízható kutyaszitter), aki hajlandó arra az időszakra odaköltözni, és gondoskodni az ebről (esetleg ebekről), vagy magához fogadni arra a néhány napra vagy hétre. Ha viszont nincs ilyen lehetőségünk, akkor maradnak a kutyapanziók.

Hirdetés

Ezeken a helyeken az éjszakai alvást legtöbbször kennelekkel oldják meg, hogy elkerüljék az esetleges konfliktusokat az állatok között. Ha nincs hozzászokva kedvencünk a kennel […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2024/05/29/kutya-kutyak-etologia-kennel-kennelhez-szoktatas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ettől változhat meg a folyók áramlási iránya

A folyók mindenféle furcsa dolgot művelnek, a visszafelé áramlástól kezdve az irányváltoztatásig, és néha ezeket …