2024. június 22., szombatMa Paulina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.22. Paulina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Ez az öt kutyafajta tökéletes kis lakásba is

Hirdetés

Ez az öt kutyafajta tökéletes kis lakásba is

Kis lakásban is jól érzi magát rendszeres séták és sok játék mellett több kutyafajta is. Most öt kerül bemutatásra, azonban fontos megjegyezni, hogy ne csak ez alapján döntsünk, a fajtaválasztás előtt mindig tájékozódjunk többféle releváns forrásból és több tenyésztőtől is.

1. Bichon frisé

A barbichon kutyák családjába tartozik a bichon frisé, a bolognai és a havannai pincs, a coton de tuléar és a máltai selyemkutya. Mindegyik a Földközi-tenger vidékeiről származik, és hasonló megjelenésű, felépítésű. Az európai arisztokrácia nagyon hamar a kegyeibe fogadta ezt a göndör szőrű, hófehér kis ebet, aki hamar megtanulta kiélvezni a luxust. Valódi ölkutya, a szó legpozitívabb értelmében.

Hirdetés

Egy rendkívül szeretetteljes, gyengéd és mókás kutyust ismerhetünk meg a személyében, aki mellett garantált, hogy egyetlen szomorú vagy unalmas napunk sem lesz. Ha elrettent minket a cuki külseje, azért fontos tudni, hogy egy szívós, erős kis eb, akitől távolabb nem is állhatna a nebáncsvirágszerep. Könnyen kezelhető, intelligens, engedelmes fajta, akinek nincs nagy mozgásigénye. Ez ideális társ kisebb lakás esetén is, de kezdő kutyatartók számára is befutó lehet. Azt azonban fontos kiemelni, hogy nagyon ragaszkodó, így – bár kis helyen is komfortosan érzi magát – a társaságra szüksége van ahhoz, hogy kiegyensúlyozott maradhasson.

2. Brüsszeli griffon

Belgiumból származik, ahol a fajta őseit eredetileg arra használták, hogy az istállókból kiirtsák a rágcsálókat, de az sem volt különös látvány, ha ezek a fürge kis ebek a bakon ültek a kocsisok mellett. Idővel felfigyeltek rájuk, és mind a nemesek, mind a munkásosztály előszeretettel tartotta […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2024/05/23/kutya-kutyak-kutyafajtak-etologia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ettől változhat meg a folyók áramlási iránya

A folyók mindenféle furcsa dolgot művelnek, a visszafelé áramlástól kezdve az irányváltoztatásig, és néha ezeket …