2024. február 24., szombatMa Mátyás napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2024.02.24. Mátyás Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Eldöntheti az UFO-vitát a Csendes-óceánba csapódó tűzgömb?

Hirdetés

Eldöntheti az UFO-vitát a Csendes-óceánba csapódó tűzgömb?

Ahogy az Index is megírta, Avi Loeb harvardi fizikus szerint földönkívüli anyag lapul a Csendes-óceán mélyén. Állítását június végén sokan szkeptikusan fogadták a tudományos körökben, de most egy másik bolygókutató, a floridai egyetem csilalgásza, Humberto Campins megerősítette Loeb állításait.

2014-ben egy hihetetlen sebességgel közlekedő tűzgömb csapódott a Csendes-óceánba. Ez volt az IM1-es meteor, amely Loeb és kollégája számításai szerint csillagközi eredetű. A tűzgömböt a levegő súrlódása lobbantotta lángra, miközben a Föld felé haladt, és olvadt vascseppek nyomát hagyta maga után. Loeb és munkatársai úgy gondolták, a csillagközi fémdarabokat erős mágnesekkel ki lehet szedni a Csendes-óceánból. A tudós azt állította, a tenger mélyén talált apró fémgömbök összetétele „soha nem látott” elemekből áll, amelyek nem egyeznek meg semmilyen földi természetes vagy mesterséges ötvözettel.

Avi Loeb

Avi Loeb

Hirdetés

Fotó: Anibal Martel / Anadolu Agency / Getty Images Hungary

Az anyag bizonyíték lehet arra, hogy a 2014-ben Pápua Új-Guinea partjainál becsapódó meteorit valójában egy idegen űrhajó volt.

Azt hiszem, ez valóban egy Naprendszeren kívüli meteorit volt

– mondta most Campins.

Szerinte az összetétele alapján az anyag egy távoli exobolygó vagy nagy csillagközi […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2023/08/31/ufo-csendes-ocean-meteorit-avi-loeb/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Van-e még ereje a családnak?

A társadalmi és kulturális változások az utóbbi évtizedekben különösen felgyorsultak az internetnek és a globalizációnak …