2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Azonnal orvoshoz kell vinni, ha ilyen szaga van a kutyának

Hirdetés

Azonnal orvoshoz kell vinni, ha ilyen szaga van a kutyának

Ha a kutyának halszaga lesz, az minden bizonnyal zavaróvá válik a gazda számára is, hiszen egy kellemetlen aromáról beszélünk. Ahhoz, hogy kiderítsük a forrását, szó szerint tetőtől talpig meg kell vizsgálnunk az állatot, legalábbis elméletben.

1. Fogászati problémák

A halszag forrása lehet az eb szája, és okozhatja valamilyen fogászati probléma. Amennyiben négylábú engedi, meg kell vizsgálni a fogait, valamint szemügyre kell venni az ínyét és a szájpadlását is. Ezek ellátása minden esetben állatorvost igényel.

Hirdetés

A rossz fogak vagy a fogínygyulladás mellett előfordulhat, hogy némi ételmaradék szorult a fogak közé, aminek megindult a lebomlása. Ennek eltávolítása után érdemes megmosni a kutya fogát. A rendszeres fogmosás egyébként is elengedhetetlen az eb egészségvédelméhez.

Ezek mellett lehet ártalmatlan oka is, hogy a kutya lehelete halszagú: ha halas vagy halolajos eledelt kapott.

2. A bűzmirigy problémái

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2024/06/01/kutya-kutyak-etologia-betegseg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A sport mégsem olyan fontos?

Az, hogy valaki mennyit mozog, összefügg genetikájával, étrendjével, fizikai állapotával, iskolázottságával, vagyonával, vagy azzal, hogy …