2024. április 13., szombatMa Ida napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.04.13. Ida Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Volt kapusa fogott ki a Puskás Akadémián, feledhető meccs lett az NB I-es bronzcsata

Hirdetés

Volt kapusa fogott ki a Puskás Akadémián, feledhető meccs lett az NB I-es bronzcsata

Felcsúton, az NB I harmadik és negyedik helyezettjének csatájával folytatódott a bajnokság a válogatott mérkőzések miatti szünet után. A Fehérvár abban a tudatban vághatott neki az idegenbeli kalandnak, ha győz, kilenc pontra leszakíthatja a Puskás Akadémiát, ezzel hét meccsel a szezon vége előtt óriási lépést tehet a bronz felé.

15 percnyi játékot követően az első komolyabb helyzet a hazaiak előtt adódott, Komáromi György beadása után Lamin Colley fejesét tolta a kapufára Tóth Balázs, majd az októberi sérülése óta először a kezdőbe került Fiola Attila tisztázott. A folytatásban is a válogatott kerettag kapusnak akadt jóval több dolga, a 26. percben Jakub Plsek fejesét védte, nem sokkal később pedig Nagy Zsolt lövésénél volt szerencséje – a labda ugyanis kapu fölé szállt. Stílszerűen a félidő hajrájában is Tóthnak kellett bravúrt bemutatnia, a meccs eddigi részében inkább előkészítőként jeleskedő Komáromi léc alá tartó löketét ütötte ki.

Fordulás után az első félideinél valamivel támadóbb szellemű Fehérvárt láthatott a nagyérdemű. Sigér Dávid megpattanó lövése alig egy méterrel pattant a kapu bal oldala mellé. Nem sokkal később Csongvai Áron csúsztatott a jobb alsó mellé. De a meccs első órája így is eltelt a vendégek kaput eltaláló kísérlete nélkül.

Hirdetés

Aztán a hetvenedik és a nyolcvanadik perce is…

Szimbolikus volt, mikor a 81. percben Szolnoki Roland kapu közepébe tartó, gyenge csúsztatásánál teátrálisan ráfeküdt a labdátra Tóth, mintegy jelezve, ha kilencpontos fór nem is lesz belőle, a fehérváriaknak a 0–0, és így a két csapat közti hatpontos különbség megtartása is tökéletes ezen a ponton.

A hajrában a PAFC így is többször közel járt ahhoz, hogy megnyerje a mérkőzést, de Tóth magabiztos teljesítménnyel megőrízte kapuját a kapott góltól – ezzel bejelentkezve a meccs legjobbja címért is.

A 90. percben a felcsútiak finn légiósa, Urho Nissila bólintott éles szögből az oldalhálóba, ezzel […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2024/03/29/labdarugo-nb-i-puskas-akademia-fehervar-fc-bronzcsata/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Földöntúli bravúr a svédek ellen, karnyújtásnyira az olimpia női kéziseinknek!

A legfontosabb, hogy lassítsuk a játékukat! – mondta egy nappal korábban Simon Petra a svédek …