2024. szeptember 8., vasárnapMa Mária napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 421,00 Ft
2024.09.08. Mária Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 421,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Verstappent senki és semmi nem zökkentette ki a hazai időmérőn

Hirdetés

Verstappent senki és semmi nem zökkentette ki a hazai időmérőn

Habár a pénteki szabadedzéseket még megúszták szárazon a versenyzők – az elsőt Verstappen, a másodikat Norris nyerte –, szombaton megérkezett a csapadék Hollandiába, ami azt is megkérdőjelezte, hogy egyáltalán megrendezhető-e az időmérő. Háromszor kellett félbeszakítani a délelőtti szabadedzést, amelyen szintén a vb-pontverseny toronymagas éllovasa, a hazai pályán szereplő Verstappen volt a leggyorsabb, és hosszú egyeztetések után végül az FIA úgy döntött, engedélyt ad a kvalifikációra.

Amelyről a tegnapi napon csuklótörést szenvedő Daniel Ricciardo helyett a Red Bull és az AlphaTauri tesztpilótája, Liam Lawson ült a fehér autóba, az új-zélandi pilóta azonban aligha ilyen körülmények között szeretett volna debütálni az F1-ben.

Q1

A várakozásoknak megfelelően az első etap érdemi részére a hajráig kellett várni, addig viszont többen „körbenéztek” a kavicságyban, Albon, Magnussen és Verstappen is megjárta a sódert az eső áztatta pályáról lecsúszva. Az utolsó percekre aztán egyre inkább kezdett felszáradni az aszfalt, ami a köridőkön is meglátszott, így a továbbjutó helyek nagyjából az erőviszonyoknak megfelelően alakultak. 

Az élcsapatok közül egyedül Leclerc-nek volt izgulnivalója, aki alaposan kicentizte, az utolsó utáni pillanatban hozta be a Ferrarit a 15. pozícióba.

Hirdetés

Csou, Ocon, Magnussen, Bottas és Lawson nem jutott tovább, 1:20.939-cel pedig meglepetésre Albon zárt az élen.

Palkó Dárdai with the third, Hertha are well on their way to their first 2. Bundesliga win of the season!
????️ @FootColic pic.twitter.com/GlUZEa3Iw9

— Football Report (@FootballReprt) August 26, 2023

Q2

Habár az eső a bokszutca és a célegyenes környékén ismét rákezdett, a pálya többi része rohamos tempóban javult, Verstappen pedig hamar az élre állt. A holland végül több mint fél másodpercet vert a második Piastrira, amennyire azonban nem volt izgalmas az eleje, annál nagyobb volt a tülekedés a hátsó régióban. 

A legnagyobb meglepetést egyértelműen a Williams okozta, azon túl ugyanis, hogy mindkét autójukkal bejutottak az utolsó szakaszba, Logan Sargeant karrierje során először ment be a Q3-ba. Stroll, Gasly, Hamilton, Cunoda és Hülkenberg számára ért véget az időmérő a Q2 után.

Q2 CLASSIFICATION

Verstappen from Piastri from Albon, and Sargeant P10! ????

Should be a mega Q3 ????<a […]




A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/forma1/2023/08/26/holland-nagydij-idomero-zandvoort-verstappen/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Sepsiszentgyörgyről távozó magyar válogatott futballista Ciprusra igazolt

Új klubjának honlapja szerint a 28 éves középhátvéd szerződése két idényre szól. Kecskés korábban az …