2024. február 25., vasárnapMa Géza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2024.02.25. Géza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Ne hergeljenek, hanem próbáljanak olyan megoldást találni, ami mindenkinek elfogadható

Hirdetés

Ne hergeljenek, hanem próbáljanak olyan megoldást találni, ami mindenkinek elfogadható

Hidvéghi Balázs azzal kezdte a vitát, hogy bevándorlásügyben olyan politikai törekvés alakult ki, ami nem támogatható, veszélyes, és nem is bírja az európai emberek többségének támogatását, ez erőltetett bevándorlás, szándékosan összekeverik a menekülteknek való segítségnyújtást és a gazdasági érdekből történő, illegális bevándorlást.

A határkerítés is példa lett, többen alkalmazzák. Napirenden van a brüsszeli folyosókon, hogy ezt milyen módon lehet felvetni, illetve az uniós források használata a határvédelemre is fontos kérdés.

Hidvéghi Balázs

Hidvéghi Balázs

Hirdetés

Fotó: Kaszás Tamás / Index

Tompos Márton úgy látja, az EU felismerte azt, hogy ami idáig zajlott, az nem volt helyes, ezért most készül két új megállapodás, amelynek fontos pontjai vannak: egyrészt szigorítanak, együttműködési kötelezettsége van annak, aki megpróbál betelepedni, és a kérelmek elbírálásáig egy bizonyos helyen kell maradniuk a menekülteknek.

A kormány hozzáállásával az a problémám, hogy erre azt mondják, migránsgettó. A kormány helyett felismerte az EU a problémát, próbálja megoldani, ebben akadályozza a magyar rezsim a döntéshozatalt.

A momentumos képviselő a kvóta kapcsán hangsúlyozta, kiváltható a menekültügyi eljárás elbírálása pénzügyileg vagy technikailag. Szerinte az EU olyan dolgot tett le az asztalra, ami kompatibilis azzal, amivel a magyar kormány az elmúlt években kampányolt. Arra is felhívta a figyelmet, hogy közben embercsempészeket engedtek szabadon. Tompos Márton a határkerítésről úgy fogalmazott, a választóik biztonságérzetét ez erősíti, ezért legyen határkerítés.

Nem lehetne válogatni abban, hogy kiket engedünk be. A végső döntés Brüsszelbe kerülne át, ott döntenék el, hogy Magyarországnak hány migránst kellene befogadni vagy kiváltani pénzzel, vagyis fizessünk még úgy is, hogy egy fillért nem kaptunk a külső határvédelemre

– mutatott rá a Hidvéghi Balázs, hozzátéve: a „migránsgettó” Nyugat-Európa sok városában már valóság, elképesztő szociális és közbiztonsági feszültséggel. Nem fogják megengedni, hogy Magyarországon ilyenek létesüljenek.

A kormánypárti politikus arra emlékeztetett, hogy a Momentum EP-képviselői a létező összes bevándorláspárti határozatot megszavazták az Európai Parlamentben. Hidvéghi Balázs az embercsempészek elengedéséről leszögezte, kiutasítják őket az országból, nem fognak éveken keresztül embercsempészeket eltartani Magyarországon.

„Ne hergeljenek” – „Ezt visszautasítom”

Tompos Márton szerint a kormány régóta rájátszik arra, hogy „aki más bőrszínű, attól félni kell”, Hidvéghi Balázs ezt visszautasította.

Ne hergeljenek, hanem próbáljanak olyan megoldást találni, ami mindenkinek elfogadható

– fűzte hozzá az ellenzéki politikus.

Ne vádoljuk a kormányt és a magyar embereket alaptalanul rasszizmussal. Nem lehet összekeverni a törvénysértő módon rendőrökre támadó illegális migránsokat a menekültekkel és a vendégmunkásokkal

– kontrázott a kormánypárti képviselő.

Tompos Márton az EP-választások tétjéről úgy fogalmazott, hogy uniós források vannak befagyasztva, az Erasmus-programból és a Horizontból diákok, kutatók esnek ki, „és ami még ennél is elképesztőbb, hogy Magyarország sok kérdésben egyedül marad a vétó miatt”.

Tompos Márton

Tompos Márton

Fotó: Kaszás Tamás / Index

Hidvéghi Balázs az EP-választásról elmondta: az a fő tét, hogy az unió vissza tud-e térni egy olyan hatékony működéshez, ami tiszteletben tartja az alapításkor lefektetett alapelveket, a nemzetek szuverenitását, a saját, érvényben lévő szabályait, vagy halad tovább egy egyre erőszakosabb politika útján, ami globális téren is gyengíti az uniót, valamint veszélybe sodorja az együttműködést.

A másik tét, hogy a Momentum eljut-e a nemzeti érdek védelmének politikájához, vagy megmarad egy nemzetrontó pozícióban, ahol folyamatosan a saját hazája ellen uszít, Magyarországról hamis állításokat terjeszt. Ez egy rossz út, nem vitatom el azt, hogy valakinek lehet […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/08/26/tranzit-tranzit-fesztival-hidveghi-balazs-tompos-marton-momentum-fidesz-europai-unio-gyermekvedelem/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Három év börtönt kapott a honvédségtől eltávolított szexuális ragadozó

Dobó Dénes közleménye szerint a katonai tanács a vádlottat kétrendbeli szexuális kényszerítés bűntettének kísérletében mondta …