2024. július 27., szombatMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Véget ért egy korszak, az olimpiai bajnok legyőzte Nadalt a minden bizonnyal utolsó Garrosán

Hirdetés

Véget ért egy korszak, az olimpiai bajnok legyőzte Nadalt a minden bizonnyal utolsó Garrosán

A júniusban 38 éves sztár néhány napja még nem tudta biztosra mondani az indulását, s ezt fizikális problémákkal indokolta. A sérülései miatt a világranglista 275. helyére csúszott spanyol klasszis idén csak 11 mérkőzést játszott, és a legjobb eredménye januárban a brisbane-i negyeddöntő volt.

Az utolsó profi idényét töltő Nadal elképesztő statisztikákkal rendelkezik Párizsban: 115 meccséből csak hármat vesztett el, mind a 14 döntőjét megnyerte, négyszer diadalmaskodott játszmavesztés nélkül, 2017/18-ban sorozatban 32 szettet nyert meg, és 2008-as tornagyőzelme során mindössze 35 gémet bukott el.

Hirdetés

Mivel idén már nem kiemeltként kapott helyet a 128-as mezőnyben, balszerencséjére az ATP-rangsorban negyedik Zverevvel került szembe, akitől eddigi tíz találkozójukon csak háromszor kapott ki. Legutóbb emlékezetes körülmények között találkoztak, mivel a 2022-es Garros elődöntőjében a német játékos súlyos bokasérülése miatt feladta a meccset, és csak fél évvel később tért vissza.

A hétfői csatában – melyet a lelátóról figyelt a két világelső, Novak Djokovics és Iga Swiatek – a 22-szeres Grand Slam-bajnok eleinte szemlátomást messze volt csúcsformájától, és a közönség hangos biztatása ellenére rengeteget rontott, miközben a bő egy hete Rómában tornagyőztes Zverev egyre magabiztosabban ütve hozta az első szettet.

A folytatásban jött a fordulat, Nadal erőre kapott, és fénykorát idéző megoldásokkal ejtette ámulatba a nézőket, és 3:2-nél brékelte hamburgi riválisát, aki ezzel együtt rövidítésre mentette a szettet. Ebben egyértelműen a 27 éves Zverev volt jobb.

A harmadik felvonásban még egyszer visszatért a remény Nadalnak, aki 2:0-ra vezetett, de ezúttal sem örülhetett sokáig brékelőnyének, mivel orosz származású ellenfele egy brékkel 4:3-ra fordított, és innen már nem engedte ki a kezéből a diadalt.

A színvonalas mérkőzés 3 óra 5 percig tartott. A januárban Australian Open-bajnok Jannik Sinner könnyedén jutott be a 64 közé, mint ahogy a nőknél a címvédő lengyel Iga Swiatek is.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/tenisz/2024/05/27/roland-garros-rafael-nadal-alexander-zverev-bucsu/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Párizs minket is várt: az Index helyszíni stábja is rácsatlakozott az olimpiára

A mai nap a rendhagyó, Szajnára tervezett ceremóniáé, holnaptól viszont beindul az igazi nagyüzem a …