2024. május 25., szombatMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
2024.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Véget ért a Király szezonja, súlyos következményei lehetnek az újabb kudarcnak

Hirdetés

Véget ért a Király szezonja, súlyos következményei lehetnek az újabb kudarcnak

Mint arról beszámoltunk, két párharc is lezárult éjszaka a tengerentúli kosárlabdaliga rájátszásának első fordulójában, egyúttal véget ért az NBA történetének egyik legjobb játékosa, a „Király” LeBron James 21. szezonja. A 39 éves szupersztár csapatával, a Los Angeles Lakersszel tavaly is a Denver Nuggets ellen zúgott ki a rájátszásban, akkor a nyugati döntőben söpörték ki a kaliforniai együttest Jokicsék, ezúttal viszont két körrel korábban parancsoltak nekik megálljt. 

Az újabb csalódást keltő eredmény után arról faggatták az újságírók Jamest, hogy a hétfő hajnali volt-e pályafutása utolsó mérkőzése Lakers-mezben, de erre nem érkezett válasz, a liga bennfentesei pedig inkább azt sejtetik, hogy az NBA pontkirálya még hosszú évekig maradhat Kaliforniában, sőt ennek érdekében a Lakers fiát, Bronny Jamest is kiválasztaná a játékosbörzén.

Érdekesség, hogy Jamesnek a következő szezonra 51,4 millió dolláros játékosopciója van, de szinte biztosra veszi mindenki, hogy ezzel még akkor sem fog élni a 39 éves szupersztár, ha maradna Los Angelesben. Egyébként James ügynöke, Chris Paul is amondó, hogy ügyfele marad a franchise-nál, és még legalább két-három évig folytatja aktív pályafutását, már csak azért is, mert rendkívül jó kapcsolatot ápol Jeanie Buss tulajdonossal – derült ki az ESPN beszámolójából.  

Hirdetés

Egyébként rendkívül érdekes, mi lesz a Los Angeles Lakers sorsa a közeljövőben. Minden jel arra mutat, hogy James marad, az viszont szinte biztos, hogy Darvin Ham vezetőedzőnek nem lesz maradása a kispadon. A csapathoz közeli források, mint például Shams Charania szerint elégedetlenek házon belül a szakember munkájával, mivel minden játékosa hibáját hajlandó kifogásként használni a rossz eredmények miatt, csak a saját rossz döntései, meccstervei után nem vállalja a felelősséget. Többen azt kifogásolták Ham tevékenységét illetően, hogy Austin Reavest és D’Angelo Russellt kitette a csapat kezdő ötöséből, inkább Taurean Prince és Cam Reddish számára adott lehetőséget, ami végül nem bizonyult jó döntésnek.

Darwin Ham

Darwin Ham

Fotó: Getty Images

Az újabb kiesés után annyi biztosnak látszik, hogy továbbra is LeBron Jamesszel képzelik el a jövőt Los Angelesben, de az „összkép” többi eleme még bizonytalan, ismeretlen. Nem úgy, mint a kaliforniai csapatot kiejtő, egyébként címvédő Denver Nuggetsnél, amely úgy küldte nyári szabadságra két egymás követő rájátszásban a Lakerst, hogy mindössze egy mérkőzést bukott el. A mostani, első körös párharcban két találkozót is úgy nyert meg a Denver, hogy Jamal Murray az utolsó pillanatokban süllyesztette el a győztes dobást. 

A címvédő együttes vezetőedzője, Michael Malone a mérkőzés után elmondta, bízott csapatában az utolsó másodpercekben, direkt ezért sem […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/kosarlabda/2024/04/30/nba-playoff-1.-kor-denver-nuggets-los-angeles-lakers-oklahoma-city-thunder-new-orleans-pelicans-phoenix-suns/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy korszak véget ér, olyan történhet Párizsban, amire két évtizede nem volt példa

Kisebb túlzással emberemlékezet óta nem volt példa arra, hogy a hamarosan rajtoló Roland Garros legfőbb …