2024. július 27., szombatMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Vb-átlag felett a góltermés, hiába jók a kapusok és akadnak üresjáratok

Hirdetés

Vb-átlag felett a góltermés, hiába jók a kapusok és akadnak üresjáratok

Szerdán a britek a svájciakkal szemben maradtak alul 3–0-ra, így továbbra is pont nélkül állnak, a mezőnyben egyedüliként, míg a lengyeleket a szlovákok intézték el 4–0-ra. A másik két meccsen potyogtak a gólok, a Csehország–Dánia-összecsapáson (7–4) mindkét félnek köszönhetően, míg a Németország–Lettország-találkozón (8–1) mindez sokkal inkább a győztes érdeme volt.

A nemzetközi szövetség (IIHF) honlapján emlékeztetett:

a csapatok eddig 184 gólt szereztek 28 meccsen, ami egyrészt a csoportkör felét jelenti, másrészről pedig meccsenkénti 6,57-es gólátlagot.

Hirdetés

Kiemelték: amióta bevezették a jelenlegi formátumot (2012), a nyolc-nyolc csapatból álló csoportokkal, a legtöbb gólt hozó vb a 2019-es volt. Akkor 364 találat esett összesen, meccsenkénti átlagban 6,5.

Érdekesség, hogy a magas gólátlag ellenére 2011 óta először fordult elő, hogy egyik csapat sem szerzett gólt 65 perc alatt, a Csehország–Finnország gól nélküli nyitómérkőzésen csak a szétlövés döntött a házigazdák javára.

Persze a minél több gól nem feltétlen egyenlő a magasabb színvonallal, az élvezhetőbb, izgalmasabb mérkőzéssel. 2019-ben, Szlovákiában az 56 meccsből csupán öt volt ráadásos a csoportkörben, ami a jelenlegi formátumban a legalacsonyabb mutató. Ráadásul ebből az 56 csoportmeccsből mindössze húszat döntöttek el két vagy annál is kevesebb góllal, ami pedig szorosabb küzdelmet sejtetne. Idén viszont már félidőben megvolt az öt „overtime”, és 13 meccsen nem volt nagyobb a felek közötti különbség a két gólnál.

Viszont voltak kifejezetten izgalmas, sokgólos összecsapások. Ezek között az élre kívánkozik Ausztria történelmi feltámadása és egyenlítése ötgólos hátrányból a harmadik harmadban Kanada ellen. És csupán két olyan egyoldalú meccs volt eddig (Finnország–Nagy-Britannia 8–0; Németország–Lettország 8–1), ami kevésbé szórakoztathatta a sportág semleges híveit.

2019-hez képest változott a lövési hatékonyság is. Akkor hét válogatott érte el legalább a 10 százalékot, négy viszont 8 százalék alatt maradt. Ellenben most jelenleg 11 csapat már a 11 százalékos […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/jegkorong/2024/05/16/hoki-vilagbajnoksag-praga-ostrava-csoportkor-golatlag-iihf/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Párizs minket is várt: az Index helyszíni stábja is rácsatlakozott az olimpiára

A mai nap a rendhagyó, Szajnára tervezett ceremóniáé, holnaptól viszont beindul az igazi nagyüzem a …