2024. július 27., szombatMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Szoboszlai nagy sorozata a liverpooli derbin folytatódott, csapata magabiztosan nyert

Hirdetés

Szoboszlai nagy sorozata a liverpooli derbin folytatódott, csapata magabiztosan nyert

Tizenhét meccs és mindössze egy vereség. Ez volt szombat délutánig Jürgen Klopp mérlege a Liverpool FC menedzsereként az Everton elleni derbiken. A Premier League negyedik helyén álló vörösök a tizenhatodik pozícióban tanyázó városi riválist fogadták az Anfield Roadon, a házigazda kezdőcsapatában pedig természetesen ezúttal is ott volt Szoboszlai Dominik. A magyar válogatott csapatkapitánya a 2023–2024-es idényben így már kilencből kilenc bajnokin volt ott az első perctől kezdve a Liverpoolban. 

A meccs első helyzete a vendégek támadója, Dominic Calvert-Lewin előtt adódott, ezt követően azonban a papírformának megfelelően átvette az irányítást a Liverpool. A házigazda csakhamar megszerezhette volna a vezetést Luis Díaz révén, ám az 56-szoros válogatott Jordan Pickford bravúrral védeni tudott. 

A vörösök védelmének bal oldaláról hiányzott a skót válogatott Andy Robertson, akire vállműtét és három hónapos kihagyás vár, miután megsérült a Spanyolország elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen. Ott volt viszont az a Trent Alexander-Arnold, aki az angol sajtó szerint centiknek köszönhette, hogy egyáltalán él, miután pénteken közúti baleset érte a Babet nevű vihar által kicsavart, útra dőlő, nagyfeszültségű kábelt tartó oszlop miatt. 

Az első félidő derekán épp Alexander-Arnold közeli szabadrúgása okozott némi izgalmat az Everton védőinek, majd nem sokkal később Mohamed Szalah villant, és tekert a tizenhatos jobb csücskétől centikkel a hosszú felső sarok fölé. 

Hirdetés

A mezőny legrutinosabb tagja, az Everton védelmének jobb szélén futballozó Ashley Young a 37. percben csak szabálytalanul tudta megállítani a büntetőterület bal oldalánál felgyorsító Díazt, és mivel ekkor már volt egy sárga lapja, a játékvezető teljes joggal kiállította őt. Beszédes, a 38 esztendős exmanchesteri bosszankodott, de nem reklamált a döntéssel szemben… A Pool ebben az idényben már háromszor is emberhátrányba került, ám most először fordult elő a csapattal, hogy emberelőnyben futballozhatott. Mindez azonban góllal nem párosult a szünetig hátramaradt időben. 

<img id="kep_szerkfoto_image_51484031" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2023/10/21/premier-league-liverpool-everton-derbi-szoboszlai-dominik/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Párizs minket is várt: az Index helyszíni stábja is rácsatlakozott az olimpiára

A mai nap a rendhagyó, Szajnára tervezett ceremóniáé, holnaptól viszont beindul az igazi nagyüzem a …